Mažametį draugų sūnų ne tik prižiūrėjo, bet ir tvirkino

35 metų klaipėdietis nuteistas už tai, kad tvirkino mažametį savo draugų sūnų. Iš pradžių kaltę neigęs vyras teisme ją pripažino – dėl to bausmė jam sumažėjo trečdaliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 15, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:48 PM

Klaipėdos apylinkės teismas už mažamečio tvirkinimą ir nežymų sveikatos sutrikdymą Olegui Katenkovui skyrė vienerius metus ir 8 mėnesius nelaisvės, bausmės vykdymo terminą atidedant trejiems metams. Vyras nukentėjusių mažamečių motinai taip pat turės sumokėti 1448 euro neturtinės žalos.

O.Katenkovas artimai bendravo su viena klaipėdiečių šeima, kurioje auga dabar jau septynerių sūnus ir dešimties metų dukra.

Jis dažnai pas juos apsilankydavo, o kartais vaikus parsiveždavo pas save – mat turėjo kompiuterį, kuris labai rūpėjo mažiesiems. Kartais vaikai likdavo pas jį nakvoti, kartais jis pats naktį praleisdavo pas draugus, prižiūrėdavo vaikus, kai nebūdavo tėvų.

„Turėjau moterų, bet savo šeimos kol kas nesukūriau. Labai mylėjau draugų vaikus, jais rūpinausi. Padėdavau, pagelbėdavau pinigais, kai šeima jų pritrūkdavo, nupirkdavau maisto. Aš dirbu spalvotojo metalo supirktuvėje. Mano draugai nedirbo, mėgdavo išgerti. Aš juos kartais paauklėdavau, kad reikia ieškoti darbo. Tai jiems nepatikdavo, todėl mane ir apskundė“, – aiškino O.Katenkovas.

Mažametį berniuką jis tvirkino daugiau kaip metus – nuo 2013 metų vasario pabaigos iki 2014-ųjų gegužės.

Vyras kartais kartu su vaiku miegodavo, jį maudydavo, šluostydavo rankšluosčiu. Tuomet ir liesdavo rankomis jo lytinius organus.

Kartą kai jis vėl norėjo pasiimti berniuką į savo namus, šis atsisakė ten vykti. O vyresnė dukra paaiškino, kodėl brolis priešgyniauja – esą dėdė yra pedofilas. Įširdęs O.Katenkovas trinktelėjo mergaitei per veidą, ši nugriuvo. Tuomet jos tėvas iškvietė policiją.

Porą kartų nuo dėdės kliuvo ir berniukui.

Buvo atlikta nukentėjusiojo psichologinės būklės ekspertizė ir įsitikinta, kad vaikas fantazuoti nelinkęs.

O.Katenkovą teismas įpareigojo dalyvauti elgesio pataisos programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.