Bičiulių porą įklampino kanapės

Pralobti iš pogrindinio kanapių auginimo sumanę Šilėnų (Šiaulių r.) kaimo du gyventojai atsidūrė už grotų. Pareigūnai sunaikino Šiauliuose įrengtą laboratoriją, kurioje jaunuoliai puoselėjo 39 kanapes.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 17, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:08 PM

Kvaišalų augimvietės imta ieškoti šių metų pradžioje, kai pareigūnai Šiauliuose, K.Donelaičio gatvėje, sustabdė automobilį ir patikrino vairuotoją. Jaunuolio kišenėje rasta kvaišalų.

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad šiaulietį kanapėmis aprūpindavo netoli miesto esančio Šilėnų (Šiaulių r.) kaimo gyventojas.

Išsiaiškinę, kas gali būti tiekėjai, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistai kovo 5-ąją sučiupo 19-metį, vežusį kvaišalus klientui.

Kvaišalų buvo rasta ne tik automobilyje, bet ir įtariamojo namuose. Įvertinęs surinktus įrodymus, teismas leido 19-metį suimti mėnesiui.

Po kelių dienų už grotų atsidūrė ir jo 23 metų bičiulis. Šį Šilėnų gyventoją kriminalistai sučiupo vieno Šiauliuose esančio garažo rūsyje, kur nusikaltėliai buvo įsirengę laboratoriją.

Paaiškėjo, kad jaunuoliams pakako žinių: rūsyje buvo sumontuota ir vėdinimo, ir apšvietimo, ir šildymo sistema, o rastieji 39 kanapių stiebai buvo stebėtinai vešlūs.

Pogrindinės laboratorijos šeimininkas buvo sučiuptas besidarbuojantis – kai į garažą įsiveržė kriminalistai, vaikinas laistė kanapes.

Pareigūnai išsinešė vazonus į lauką ir surengė pjūtį. Naikinti kanapes viduje buvo neįmanoma dėl didžiulio dvoko.

Teismas sučiuptą šilėniškį leido suimti dviem savaitėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.