Užsienyje slapstęsis J. Dobrovolskis teisme liejo ašaras

Niekur nedirbantis ir nesimokantis 23 metų klaipėdietis Jaunius Dobrovolskis pasiųstas į pataisos namus už tai, kad viešosiose vietose girtas kabinėjosi prie žmonių – juos žalodavo ir apiplėšdavo.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 17, 2015, 6:47 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:00 PM

Anglijoje sulaikytas ir pagal Europos arešto orderį Lietuvai perduotas J.Dobrovolskis braukė ašaras Klaipėdos apygardos teisme išgirdęs, kad už visus nusikaltimus jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

2011 metų lapkričio 4-ąją J.Dobrovolskis su nenustatytu bendrininku uostamiesčio parke, netoli „Ąžuolyno“ gimnazijos, vakare nei iš šio, nei iš to užpuolė ir sumušė du pėsčiųjų taku ėjusius vyrus.

Praeiviai matė, kaip du jaunuoliai spardė ant žemės parkritusius vyriškius. Vienam iš galvos bėgo kraujas. Tada žmonės pradėjo šauktis pagalbos, kažkas paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Užpuolikai apiplėšė aukas – pagrobė du telefonus „Samsung“ ir „Nokia“. Sprukdami nuo vieno vyro, kuris buvo netekęs sąmonės, rankos dar numovė ir 1000 litų vertės vestuvinį žiedą.

Įklampino telefonas

Ligoninėje vienam vyrui buvo diagnozuoti sunkūs kūno sužalojimai – smarkiai sumušta galva, sukrėstos smegenys.

Nustatyta, kad jis buvo užpultas iš pasalų ir daužomas kažkokiu buku, kietu daiktu.

J.Dobrovolskis įkliuvo, kai tyrėjai nustatė, kas naudojosi vienu pagrobtu telefonu. Užpuolikas tą pačią dieną jį atidavė netoliese gyvenančiai merginai, su kuria tuo metu draugavo.

Mergina teigė iš J.Dobrovolskio gavusi telefoną kaip atlygį už senąjį, kurį jis iš pykčio sudaužė tą vakarą viešėdamas jos tėvų namuose. Jaunuolis pamelavo, kad tai esą jo senasis telefonas.

J.Dobrovolskis kaltę neigė – sakė mobilųjį telefoną pirkęs iš nepažįstamų asmenų už 50 litų, kuriuos jam esą davę seneliai, ir perdavęs jį merginai, kurios paskolintą telefoną sudaužęs netyčia.

Sučiuptas sėbro neišdavė

Teismas tokiomis J.Dobrovolskio kalbomis nepatikėjo.

Konstatuota, kad susipykęs su mergina ir sudaužęs jos telefoną jaunuolis išlėkė iš namų, o po to parke užpuolė, sužalojo ir apiplėšė nepažįstamus žmones.

Pagrobtą telefoną J.Dobrovolskis daugiabutyje šalia parko gyvenančiai savo draugei įteikė praėjus pusvalandžiui po įvykdyto nusikaltimo. Vėliau mergina jį įkeitė lombarde, kai prireikė pinigų.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui J.Dobrovolskis skambinėjo merginai, norėjo su ja susitikti, teiravosi, ką draugė pasakiusi tyrėjams. Savo bendrininko jaunuolis neišdavė.

Merginai tėvai buvo uždraudę draugauti J.Dobrovolskiu, kuriam anksčiau buvo nustatytas laikinas ir praeinantis nepsichozinis sutrikimas. Poros keliai vėliau išsiskyrė.

Konfliktas – dėl cigaretės

Po mėnesio ūmaus būdo J.Dobrovolskis buvo sulaikytas policijos prie naktinio klubo „Kalifornija“. Ten jis per konfliktą užpuolė ir peiliu sužalojo vieną žmogų.

Nukentėjusysis į naktinį klubą užsuko su drauge. Kai išėjo į lauką, prie jo pribėgę du vaikinai paprašė cigaretės. Jaunuolis pasakė, kad neturi, tada jie kibo į atlapus – prasidėjo muštynės.

J.Dobrovolskis klaipėdiečiui du kartus peiliu smeigė į nugarą ir pabėgo. Atvykusiems pareigūnams žmogus nurodė užpuolikų išvaizdą. Abu jie sučiupti Laukininkų gatvėje, rastas ir nusikaltimo įrankis.

Sulaikytas J.Dobrovolskis buvo neblaivus – priešinosi, bandė ištrūkti, keikėsi. Pareigūnai matė, kaip jis išmetė peilį, kuriuo prie „Kalifornijos“ subadė nepažįstamą žmogų.

Atvežtas į policijos komisariatą girtas jaunuolis ten užmigo. Atsibudęs paklausė: „Kodėl esu čia?“ Jis tvirtino jokio peilio neturėjęs, nežinąs, iš kur jis galėjo atsirasti.

Nenurimo ir užsienyje

„Ne viską prisimenu – tada rūkiau „žolę“, o dieną gerdavau degtinę“, – teisme atviravo J.Dobrovolskis, kurį tuo metu išlaikė motina.

Jaunuolis buvo išvykęs ieškoti laimės į Didžiąją Britaniją, bet ir ten greitai įkliuvo – buvo suimtas po to, kai bandė apiplėšti automobilį.

2012 metų kovo 28-ąją įvykęs Pietų Esekso magistrato teismas J.Dobrovolskį apibūdino kaip linkusį nusikalsti asmenį, paskyrė jam 75 svarų baudą.

Iš Anglijos ekstradijuotam klaipėdiečiui Lietuvoje buvo pateikti nauji kaltinimai dėl apiplėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.