Aferų meistras S. Rachinšteinas išgaravo su erotinėmis prekėmis

Teisėsaugai tenka ieškoti ne tiktai pasprukusio aferų meistro Sergejaus Rachinšteino, bet ir kelių dėžių sekso reikmenų. Šios intymios prekės dingo, kai skandalingasis verslininkas iškrapštė iš savo patalpų erotinių prekių parduotuvę.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 18, 2015, 6:04 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:18 PM

Kur ieškoti dėžių su vibratoriais, prezervatyvais, kremais ir kitokiomis erotinėmis prekėmis? Dėl to suka galvą ir parduotuvės „Intymu.com“ darbuotojai, ir Vilniaus policijos pareigūnai.

Erotinės prekės iš uždarytos parduotuvės dingo kaip tik tuomet, kai būtų turėjusios didžiausią paklausą, – artėjant Valentino dienai.

Nurodymas – išsikraustyti

Parduotuvės savininkai anksčiau jau buvo sulaukę įspėjimų ir grasinimų iš Švitrigailos gatvėje esančio pastato savininkų.

Šis parduotuvėms nuomojamas pastatas priklauso gruodžio pabaigoje pustrečių metų laisvės atėmimo bausme nuteistam ir iš Lietuvos pasprukusiam S.Rachinšteinui.

„Gruodžio 16-ąją į mūsų parduotuvę atėjo kelios moterys ir pareiškė, kad iki gruodžio 22 dienos reikia išsikraustyti iš patalpų, kitokiu atveju mums bus išjungta elektra“, – pasakojo vienas parduotuvės „Intymu.com“ savininkų Andrius.

Anksčiau jokių įspėjimų apie besibaigiančią nuomos sutartį negavusius verslininkus toks vizitas pribloškė.

„Artėjo Kalėdos – dovanų metas, kai parduodame daugiausia prekių. Tokiu laiku sunku greitai susirasti ir naujas patalpas“, – kalbėjo vilnietis.

Žadėjo išjungti elektrą

Bendrovė „Jurdas“, kuriai priklauso parduotuvė „Intymu.com“, dvejus metus patalpas nuomojosi iš vienos S.Rachinšteino valdomų bendrovių „Finiens“.

Apie tai, kad po kelių dienų intymių prekių parduotuvėje bus išjungta elektra, jos šeimininkai gavo įspėjimą ir raštu.

Bendrovės „Finiens“ vadovas rašė, jog gruodžio pabaigoje šiose patalpose prasidės remonto darbai, o už jose paliktą turtą pastato savininkai neatsako.

S.Rachinšteino atstovai parduotuvės savininkams siūlė tuo laiku, kol susiras kitas patalpas, prekes sukrauti laiptinėje.

Nebus durų – nebus ir pirkėjų

Nenorėdami nutraukti prekybos pačiu pelningiausiu metu, parduotuvės „Intymu.com“ savininkai išsinuomojo elektros generatorių ir kreipėsi į teismą, kad nebūtų pradėti statybos darbai, kol jie neišsikels.

Teismas jų prašymą patenkino, bet S.Rachinšteino atstovai nenurimo.

Intymių prekių parduotuvės duris ėmė varstyti pikti sportiškos išvaizdos vyrai, paprastai nenurodantys jokių savo pareigų.

„Dažniausiai parduotuvėje būdavo tiktai mano žmona.

Atėję vyrai liepdavo tuoj pat dingti iš šių patalpų. Grasino, kad S.Rachinšteinas priešais mūsų duris užstatys vilkiką, pirkėjai nebegalės užeiti ir mūsų verslas žlugs“, – pasakojo Andrius.

Vėliau iš nuotraukų spaudoje jis atpažino vieną atvykėlių – kartu su S.Rachinšteinu laisvės atėmimo bausme nuteistą ištikimą jo bendražygį Artūrą Beliajevą.

Po atostogų iškabos neliko

Supratę, jog dirbti šiame pastate nebegalės, erotinių prekių parduotuvės savininkai susirado kitas patalpas. Sausio pabaigoje jie išsivežė dalį prekių ir išvyko atostogauti.

Jiems sugrįžus po atostogų ant pastato Švitrigailos gatvėje „Intymu.com“ iškabos nebebuvo. Vitrinos buvo nuvalytos.

„Artėjo Valentino diena, pagyvėjo prekyba, todėl atvažiavau pasiimti senose patalpose likusių prekių. Priėjęs prie pastato nustebau – mūsų patalpose degė šviesa ir buvo matyti viduje esančių žmonių siluetai“, – pasakojo Andrius.

Atrakinti durų jam nepavyko, spyna buvo pakeista. Vilnietį į vidų įleido pastato apsaugininkas. Patalpos buvo pradėtos remontuoti, o dėžių su prekėmis neliko. Jų nepavyko rasti ir bendrose pastato patalpose.

Pavogė ar išmetė?

Sudarę dingusių erotinių prekių sąrašą parduotuvės savininkai kreipėsi į policiją. Jie apskaičiavo, jog dingusių daiktų vertė siekia 22 tūkstančius eurų.

„Neįsivaizduoju, kas ir kur galėjo panaudoti erotines prekes.

Gali būti, kad pastato šeimininkai jas tiesiog išvertė į konteinerį“, – svarstė Andrius.

Paklausti nėra ko. S.Rachinšteinas paspruko, o įspėjimus kraustytis iš patalpų pasirašė „Finiens“ vadovas Valentinas Kareiva, kurio intymių prekių parduotuvės savininkai niekada nėra matę.

Sveikinimas virto įspėjimu

Iš intymių prekių pardavėjų buvo reikalaujama išsikelti dar nesibaigus nuomos sutarčiai.

Su bendrove „Finiens“ ji buvo pasirašyta iki šių metų sausio menėsio, tačiau verslininkai buvo sutarę, jog patalpas galės nuomotis ir ilgiau.

Parduotuvę įkūrę vilniečiai teigė iš pastato šeimininkų niekada nesulaukę nei įspėjimų dėl skolų, nei kitokių priekaištų. Priešingai – sulaukė Kalėdų sveikinimo.

Atvirukas buvo atsiųstas jiems į namus, kur registruota bendrovė „Jurdas“.

„Supykęs dėl raginimų išsikelti atviruką suplėšiau ir išmečiau, o vėliau išgirdau, esą tai ir buvo įspėjimas dėl skolų“, – pasakojo Andrius.

„Lietuvos rytas“ jau ne kartą rašė apie S.Rachinšteino gudrybes kartu su ieškiniais teismams pateikti ir Lietuvos pašto čekį arba pašto ženklą.

Taip bandoma įrodyti, kad verslo partneriams buvo išsiųsti įspėjimai dėl skolų.

Vežimėliai stovėjo keletą metų?

Intymių prekių parduotuvės savininkams galėjo brangiai kainuoti S.Rachinšteino atstovų pasiūlymas remonto metu prekes laikinai susidėti pastato koridoriuje.

Už tai, kad to paties pastato koridoriuje stovėjo parduotuvės „Norfa“ vežimėliai, S.Rachinšteino bendrovė „Construction Ace“ prisiteisė 237,5 tūkstančio litų.

Vežimėlius parduotuvei nepriklausančiose patalpose aptikę pastato šeimininkai iš karto kreipėsi į teismą dėl ploto, didesnio nei numatyta nuomos sutartyje, naudojimo. „Norfos“ savininkams dėl netvarkos koridoriuje jie nebuvo pareiškę jokių pretenzijų.

Nors vežimėlius ir reklamos skydus antstoliai nufotografavo 2009 metais, Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad vežimėliai pastato koridoriuje mėtėsi net šešerius metus – nuo 2004 iki 2010 metų. Ši istorija pasiekė ir Aukščiausiąjį teismą.

Pasibaigus nuomos sutarčiai iš pastato Švitrigailos gatvėje „Norfa“ išsikėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.