Sukčiavusi moteris sulaukė bausmės

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį Daliai Mažutei (gimusi 1973) už tai, kad ji apgaule įgijo svetimą 463 eurų (1600 litų) vertės turtą. Moteriai paskirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau ją subendrinus su anksčiau paskirta bausme už grotų D.Mažutė turės praleisti 3 metus ir 6 mėnesius.

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sukčiavusiai moteriai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sukčiavusiai moteriai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 2:42 PM

D.Mažutė nukentėjusiajam turės atlyginti padarytą turtinę žalą bei atlyginti moralinę 289 eurų (1000 litų) žalą.

Teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamoji D.Mažutė jau yra du kartus teista už analogiškas nusikalstamas veikas, o naują nusikaltimą padarė bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu. Bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę.

Kaltinamoji, melagingai prisistačiusi ne savo vardu, iš nukentėjusiojo apgaule išviliojo 1000 litų grynaisiais pinigais, prižadėjusi padėti jam įsidarbinti Vadovybės apsaugos departamente. Vėliau ji paprašė dar 689 litų „papildomiems kursams“, nukentėjusysis jai atidavė turėtus 600 litų.

D.Mažutė bylos faktų neneigė, prisipažino, tačiau teigė, kad nukentėjusiajam iš tiesų norėjo padėti įsidarbinti Vadovybės apsaugos departamente, tiesiog to padaryti jai nepavyko. Kaltinamoji neatskleidė, ką iš darbuotojų pažįsta šioje institucijoje.

Kaltinamosios paaiškinimų nepatvirtino ir susirašinėjimas trumposiomis žinutėmis tarp jos ir nukentėjusiojo. D.Mažutė leido nukentėjusiajam suprasti, kad ji pati dirba minėtame departamente, nors tai nėra tiesa. Taigi, kaltinamosios pozicija proceso metu nebuvo nuosekli.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.