Jaunas vyras bandė išprievartauti benamę

Negražių moterų nebūna, būna tik per mažai alkoholio – greičiausiai tokiu principu vadovavosi 27-erių vyras, sumanęs pasimylėti su 20 metų vyresne bename. Kėslų jis neįvykdė ir dar prarado laisvę.

Įkliuvęs vyras negalėjo paaiškinti, kodėl jis, turintis darbą ir normalų socialinį gyvenimą, ryžosi tokiam nusikaltimui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Įkliuvęs vyras negalėjo paaiškinti, kodėl jis, turintis darbą ir normalų socialinį gyvenimą, ryžosi tokiam nusikaltimui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Mar 20, 2015, 7:32 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:38 PM

Neblaivus panevėžietis praėjusį mėnesį pamatė prie konteinerių besisukinėjančią benamę moterį ir sumanė ja pasinaudoti.

Apgaule įviliojęs auką į vieno daugiabučio liftą, vyras norėjo ją išžaginti. Tačiau moteris ėmė priešintis ir šauktis pagalbos.

Namo gyventojai išgirdo šauksmą ir iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai iškvietė ir liftus prižiūrinčios bendrovės specialistą.

Jis atidarė tarp aukštų įstrigusį liftą ir išlaisvino ten įkalintą moterį. Paaiškėjo, jog ją nuskriausti sumanęs jaunas vyras buvo labai girtas.

Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad sekso ištroškusio vyro organizme yra 2,72 promilės alkoholio. Jo auka irgi buvo ragavusi svaigalų – pripūtė 0,92 promilės.

Įkliuvęs vyras negalėjo paaiškinti, kodėl jis, turintis darbą ir normalų socialinį gyvenimą, ryžosi tokiam nusikaltimui.

Jo pasirinkta auka – utėlėta ir blogą kvapą skleidžianti asociali moteris, nakvojanti kur pakliuvo, net ir laiptinėse.

Kitą dieną areštinėje išsiblaivęs vyras neprisiminė, kas įvyko praėjusią dieną. Klausydamasis savo aukos pasakojimo jis nesigynė ir sutiko, kad taip galėjo būti.

Panevėžio kriminalistams ir prokurorams pavyko greitai ištirti nusikaltimą ir bylą perduoti teismui pagreitinto proceso tvarka. Pareigūnams bylą tirti labiausiai trukdė pati nukentėjusioji.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti moteris negalėdavo pasakyti, kur ją galima rasti. Ji pamiršdavo ateiti į apklausas. Tyrėjams ne kartą teko važinėtis po miestą ir jos ieškoti. Buvo taip, kad moterį pamatydavo einančią, tada ir pakviesdavo ją vykti kartu į apklausą.

Tyrėjai ne kartą nukentėjusiajai siūlė paskolinti telefoną, kad galėtų bet kada su ja susisiekti. Tačiau ji atsisakė imti, nes bijojo svetimą daiktą prarasti. Benamė aiškino, jog neturi būsto ir negalės įkrauti telefono.

Likus dienai iki teismo posėdžio, pareigūnai ėmėsi priemonių, kad nukentėjusioji niekur nepradingtų. Jie moterį nuvežė į nakvynės namus ir darbuotojų paprašė saugoti, kad ji niekur neišeitų.

Už pasikėsinimą išžaginti vyrui skirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Jo auka atsisakė pasiūlymo apsigyventi nakvynės namuose. Moteriai kur kas geriau bastytis po miestą ir glaustis kur pakliūva.

Anksčiau ji kartu su draugu gyveno garaže.

Vyrui mirus, panevėžietė turėjo palikti palaikę prieglaudą ir eiti valkatauti.

Pastaruoju metu moteris vėl turi į save panašų draugą. Tiesa, tą dieną, kai buvo įviliota į liftą, benamė buvo viena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.