Zarasų r. pasieniečiams įkliuvo vietnamiečius gabenę latviai

Zarasų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė tris latvius, į Lietuvą vežusius grupelę Vietnamo piliečių.

Zarasų rajone pasieniečiams įkliuvo vietnamiečius gabenę trys latviai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Zarasų rajone pasieniečiams įkliuvo vietnamiečius gabenę trys latviai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:02 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai bei Puškų užkardos pasieniečiai ties Zarasų rajono Kiečių kaimu, kelyje Zarasai – Stelmužė, vieną po kito patikrinti sustabdė du automobilius – „Audi A4“ ir „Chrysler Voyager“ latviškais valstybiniais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos iš kolegų Latvijoje apie galimai vykdomą nusikalstamą veiką.

Prie pirmojo automobilio, „Audi A4“, vairo sėdėjo tvarkingus dokumentus turėjęs 25 metų latvis. Kartu kaip keleivis vyko bendraamžis jo tautietis.

Iš paskos važiavusį „Chrysler Voyager" taip pat vairavo 25 metų latvis. Mašinos ir užsieniečio dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į penkis vyrus, sėdėjusius vienatūrio salone.

Nustatyta, kad šie keleiviai – Vietnamo piliečiai. Keturi vyrai su savimi turėjo savo šalies piliečių pasus, penktasis – iškvietimo į Rusiją kortelę, kuri dedama į pasą. Užsieniečių amžius yra nuo 18 iki 44 metų amžiaus.

Pirminiais duomenimis, priekyje važiavę „Audi A4“ vairuotojas ir keleivis žvalgė kelią iš paskos važiavusiam ir vietnamiečius vežusiam vienatūriui.

Ignalinos rinktinės pareigūnai visus tris latvius uždarė į areštinę. Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už minėtą nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vietnamiečiai šioje byloje kol kas yra liudytojai. Juos apklausia tolesnes įvykio aplinkybes besiaiškinantys Ignalinos rinktinės pasieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.