Teismo suole – dar viena N. Venckienės bendražygė

Į teisiamųjų suolą siunčiama dar viena Kedžių ir Venckų bendražygė – jų kaimynė Olga Girdauskienė. Ji bus teisiama dėl daryto poveikio Laimutės Stankūnaitės dukteriai.

Garliaviškės O.Girdauskienės bylą prokurorai tyrė beveik pustrečių metų.
Garliaviškės O.Girdauskienės bylą prokurorai tyrė beveik pustrečių metų.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2015, 1:08 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:46 PM

Po beveik pustrečių metų tyrimo Kauno apylinkės prokuratūroje pagaliau baigta baudžiamoji byla, kurioje O.Girdauskienė yra kaltinamoji, o L.Stankūnaitės duktė – nukentėjusioji.

Mažametei teisme atstovaus motina ir advokatas.

O.Girdauskienei taip pat gali tekti atlyginti civilinį ieškinį.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, iš kaltinamosios prašoma suma – apie 30 tūkst. eurų.

Ikiteisminis tyrimas O.Girdauskienės, Vytauto Kedžio ir onkologės Laimos Plėšnienės atžvilgiu pradėtas netrukus po to, kai Andrius Ūsas buvo išteisintas pirmosios instancijos teisme – 2012 metų gruodžio 12 dienos.

V.Kedys dėl melagingų parodymų davimo jau nuteistas, o L.Plėšnienės baudžiamąją bylą netrukus pradės nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

O.Girdauskienės atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą nuspręsta po to, kai A.Ūso byloje kalbėję liudytojai papasakojo apie keistą Kedžių kaimynės elgesį su tuomet pedofilijos byloje nukentėjusiąja pripažinta mergaite.

Liudytojai Vitalijus Keršis ir Marius Kuprevičius teisme papasakojo, kad 2010–2011 metais O.Girdauskienė buvo lyg prilipusi prie L.Stankūnaitės dukters, vadindavo mergaitę geriausia savo drauge ir nė per žingsnį neatsitraukdavo nuo jos, filmuodavo kiekvieną jos žingsnį.

Jie taip pat ne kartą matė, kaip striukę sau ir mergaitei ant galvos užmetusi O.Girdauskienė kažką kuždėdavo jai į ausį.

Vėliau apie sunkiai suprantamą Kedžių kaimynės elgesį su vaiku papasakojo ir daugiau liudytojų.

Paaiškėjo, kad O.Girdauskienė mergaitės nepaleisdavo iš akiračio, o kartais surengdavo ir pedofilijos istorijos kūrimo pamokėles – pasistačiusi mergaitę prieš save liepdavo jai pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus, o mergaitei suklydus pataisydavo: „Prisimink, taip turi pasakoti.“

Neringa Venckienė ir Kedžiai matydavo, kaip O.Girdauskienė terorizuoja mergaitę, tačiau, užuot sudrausminę kaimynę, ją patys skatindavo.

Už ištikimybę O.Girdauskienei atlyginta – Seimo nare tapusi N.Venckienė ją buvo įdarbinusi savo padėjėja. Darbo ji neteko, kai N.Venckienė paspruko iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.