Laimingos pabaigos žadėtojams – skaudi pabaiga

Po visą Lietuvą nusidriekusio erotinio masažo salonų tinklo valdytojai ir darbuotojai sveikatinimo paslaugų klientams neteikė, o tik pelnėsi iš nelegalios veiklos – prostitucijos. Taip nusprendė teismas.

Aistros masažo atlikėjos teisme slėpė savo veidus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Aistros masažo atlikėjos teisme slėpė savo veidus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 22, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:58 PM

Klaipėdos centre įsikūrusio striptizo klubo „Escape“ skraiste pridengto erotinio masažo salonų byla nagrinėta beveik trejus metus – surengta apie pusšimtį teismo posėdžių.

Užvakar buvusios įmonės „Aistros masažai“ darbuotojos, teisme išklausiusios nuosprendį, kaip įmanydamos slėpė veidą.

Už grotų nesės niekas

Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukta vienuolika vadinamojo aistros masažo specialistų – vieni vadovavo nelegaliam verslui, kiti teikė paslaugas.

Keturios savo kaltę pripažinusios klaipėdietės teismo išvengė – nubaustos baudžiamaisiais įsakymais. Kelių moterų bylos išskirtos į atskiras.

Masažo salonų tinklo kūrėjui Andriui Kaušpėdui skirta metų ir 3 mėnesių nelaisvės bausmė.

Jo pagalbininkės, buvusios sutuoktinės Živilės Kaušpėdienės, veikla įvertinta dvejais metais nelaisvės.

„Escape“ personalo vadovei Orintai Miškinienei ir direktoriui Remigijui Eitučiui buvo skirtos metų ir šešerių metų laisvės atėmimo bausmės.

Nuo bausmės vykdymo atleisti šešėliniai veikėjai valstybei turės sumokėti baudas iki 3 tūkst. eurų.

Plušėjo nieko nebijodami

Viešbučio patalpose veikęs striptizo klubas „Escape“ skelbė, kada čia galima išvysti tik simpatiškas šokėjas. Klientams čia buvo teikiamos ir lytinės paslaugos, dangstomos erotinio masažo seansais.

Klubo savininkų ir darbuotojų nebaugino net artima Klaipėdos policijos komisariato kaimynystė.

Šeimininkai neįtarė, kad pareigūnai akylai stebėjo prekybos ir pramogų centruose („Akropolis“, BIG) veikiančias jų sekso prekių parduotuves, kur klientams buvo siūlomas masažas „iki laimingos pabaigos“.

Tokio masažo kambariai su drabužinėmis buvo įrengti ne tik sekso reikmenų parduotuvėse, bet ir naktiniame striptizo klube „Escape“.

Per kratas čia rasta slaptai sumontuota sekimo įranga su vaizdo kameromis. Įrašai saugoti direktoriaus ir jo pavaduotojos kabinetuose.

Vadybininkai, pardavėjos konsultantės klientams siūlydavo erotinį masažą, nurodydavo įkainius, padėdavo jiems užmegzti santykius su prostitutėmis, atsiskaitydavo su lytinių paslaugų teikėjomis.

Paslaugos – pagal poreikį

Tinklo steigėjai perėmė namudininkių patirtį – reikalaudavo, kad masažuotojos įsigytų individualios veiklos pažymas fizinės gerovės paslaugoms teikti, sudarytų su jais patalpų subnuomos sutartis.

Striptizo klubo patalpose naujokės buvo mokomos erotinio masažo „iki laimingos pabaigos“ paslapčių – jas konsultavo vienas šeimininkų prašymu iš Druskininkų atvykdavęs gydomojo masažo specialistas.

Masažuotojos buvo griežtai kontroliuojamos, nesilaikančioms darbo taisyklių merginoms buvo skiriamos piniginės baudos.

Paslaugų įkainiai buvo įvairūs. Vyrai, pageidavę, kad juos masažuotų apsinuoginusios merginos, atseikėdavo daugiau. Erotinį masažą sūkurinėje vonioje užsisakę klientai sumokėdavo ir 1400 litų.

Teisme liudininkai patvirtino, kad klubo „Escape“ patalpose merginos masažuodavo jų erogenines zonas ir lyties organus. Klientai sulaukdavo žadėtos „laimingos pabaigos“ – ejakuliacijos.

Masažo salonams – smūgis

Valdas Narutavičius, Klaipėdos organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo biuro vadovas:

„Legaliomis paslaugomis dangstomų erotinio masažo salonų prekybos centruose ir kitur veiklą stebėjome kelerius metus. Jų savininkai, sumanę pelnytis iš prostitucijos, iš anksto tarėsi su teisininkais.

Anksčiau prostituciją apibrėždavome kaip kitų asmenų lytinės aistros tenkinimą už atlygį, todėl erotinio masažo salonų savininkai nesunkiai išsisukdavo pasakę, kad jokių lytinių santykių su klientais nebuvo.

Pirmoji Lietuvoje tokia byla praplėtė teisines sąvokas – konstatuota, kad prostitutės gali patenkinti kito asmens aistrą ir be įprastų lytinių santykių. Svarbiausia yra atlygis, o ne lytinio akto buvimas.

Ši byla atveria kelią veiksmingai kovai su prostitucija, kurią sąvadautojai dangsto tariamai legalių verslų skraiste.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas