Pareigūnai išgirdo, už ką ir kaip Švinius nubaudė H.Daktaro sūnų

Kauno teismas atvertė daug triukšmo ir mįslių praėjusį rudenį sukėlusią Enriko Daktaro pagrobimo bylą. Kaltinamasis – prieštaringai vertinamas verslininkas Arūnas Pukelis, pravarde Švinius.

Enrikas Daktaras: „Bauskite mano pagrobėją“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Enrikas Daktaras: „Bauskite mano pagrobėją“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius, Nerijus Povilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 22, 2015, 6:52 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:24 PM

Į teisiamųjų suolą 46 metų A.Pukelis sėdo už tai, kad pernai lapkričio 16-osios naktį Kauno centre gatvėje į savo prabangaus automobilio bagažinę įgrūdo nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro sūnų 32 metų Enriką.

Nuvežęs neblaivų E.Daktarą į atokią laukymę ir savaip paauklėjęs Švinius jį paleido. Kaltę iš dalies pripažįstantis A.Pukelis teisėsaugininkams pasakojo su E.Daktaru ne itin gražiai pasielgęs, nes gynė savo draugės garbę.

A.Pukeliui yra pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – neteisėtas laisvės atėmimas panaudojant smurtą ir nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Griežtai atsisakė atsiprašyti

Šio teismo galėjo ir nebūti, jeigu A.Pukelis būtų pripažinęs kaltę, susitaikęs su nukentėjusiuoju ir jo atsiprašęs.

Tačiau A.Pukelis tai daryti atsisakė: „Aš negaliu peržengti per save. Geriau jau atsėdėsiu kalėjime negu atsiprašysiu žmogaus, kuris įžūliai pažemino mano gyvenimo moterį.“

Per apklausas A.Pukelis juokavo, kad jį reikia ne bausti, o apdovanoti, nes pasitarnavo visuomenei – paauklėjo įžūlų chuliganą: „Gal tai jam bus pamoka ateičiai. Galbūt apsaugojau ne vieną žmogų nuo būsimų jo išsišokimų.“

Ant galvos pylė „Coca-Cola“

Šis konfliktas prasidėjo Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur vyko Džordanos Butkutės koncertas.

Į jį atvyko šventiškai pasipuošusi A.Pukelio draugė su keliais giminaičiais, tarp kurių buvo ir viena teisėja.

Ten jau su draugu šlaistėsi įkaušęs E.Daktaras. Kylant laiptais garsiojo mafiozo H.Daktaro sūnus priėjo prie įspūdingai atrodančios A.Pukelio draugės, bandė ją grabinėti ir siūlė pasilinksminti kitoje vietoje.

Kai moteris nesutiko, E.Daktaras daugybės žmonių akivaizdoje jai ant galvos išpylė butelį „Coca-Cola“ ir išvadino žiurke.

Skriaudiką įgrūdo į bagažinę

Verkdama moteris paskambino tuo metu Tauragėje buvusiam A.Pukeliui.

„Iš balso supratau, kad mano draugei šokas – ji vos galėjo prakalbėti. O man net širdis persivertė – nieko negalėjau daryti, vis galvojau apie pažeminimą, kurį patyrė mano moteris“, – pasakojo A.Pukelis.

Šiuo metu Baltarusijoje, kur yra įsukęs labai stambų verslą, daugiausia laiko praleidžiantis A.Pukelis net nukėlė suplanuotą susitikimą su savo partneriais ir išlėkė į Kauną.

Tauragiškis nutarė vyriškai išsiaiškinti su draugės skriaudiku – kelis kartus skambino E.Daktarui, tačiau šis neatsiliepė.

Tada pavyko sužinoti, kad chuliganas švenčia V.Putvinskio gatvėje esančiame bare. Vienas jo pažįstamas paskambino ir paprašė išeiti į lauką. Čia E.Daktaras kaktomuša susidūrė su A.Pukeliu.

Kad nuskriausta moteris – A.Pukelio draugė, E.Daktaras jau žinojo. Jam tą patį vakarą tai pasakė kartu šventęs bičiulis.

„Būtų bent paskambinęs, atsiprašęs, gal tuomet ir kitaip kalbėtume. Tačiau jis ir to nepadarė“, – piktinosi A.Pukelis.

Išėjęs iš baro ir pamatęs prieš save stovinti A.Pukelį E.Daktaras bandė sprukti, tačiau greit pateko į tvirtas beveik dviejų metrų ūgio buvusio kultūristo rankas.

„Aš jį buvau matęs prieš keletą metų. Tada buvo liesas ir išstypęs. O dabar, matyt, anabolikų sporto salėje prisirijęs gerokai išstambėjo – daug vargau, kol jį sulanksčiau ir įgrūdau į bagažinę“, – draugams vėliau pasakojo A.Pukelis.

Jis nuvežė E.Daktarą už miesto, savaip paauklėjo ir paleido.

Užsiminė apie 100 000 eurų

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o į policiją iškviestas E.Daktaras papasakojo, kad su juo susidorojo A.Pukelis.

Jau prasidėjus ikiteisminiam tyrimui Daktarų šeimos atstovai užsiminė, jog E.Daktaras gali pakeisti parodymus. Kalbama, kad už tai buvo prašoma 100 tūkstančių eurų.

„Ne man tų pinigų reikia – mano tėvui. Jūs juk buvote draugai – tėvas grįš iš kalėjimo ir atsiskaitys“, – aiškino E.Daktaras.

Graudų ilgą laišką iš kalėjimo A.Pukeliui parašė ir H.Daktaras. Jis priekaištavo buvusiam draugui, kad šis užsipuolė sūnų, klausė, kodėl pyksta ant jo vaiko.

H.Daktaras net paaiškino, kad jo sūnus galėtų pakeisti parodymus ir taip būtų galima nutraukti ikiteisminį tyrimą.

„Jeigu jausčiausi kaltas, nedvejodamas sumokėčiau tuos 100 000 eurų. Bet aš negaliu mokėti pinigų vyrui, kuris nuskriaudė mano brangiausią žmogų ir net nematė reikalo atsiprašyti“ – sakė A.Pukelis.

Jis tvirtino, kad gyvenime taip nepasielgtų, kaip pasielgė E.Daktaras: „Tikrai nesitikėjau to iš Daktarų giminės atžalos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.