„Vilniaus energijos“ valdybos pirmininkui – staigmenos teisme

Vilniaus apygardos teismą (VAT) pasiekė byla dėl dešimties metų senumo  įvykių, susijusių su šilumos kainodara, dujų tiekimu ir transportavimu.

J. Sacreste’as ir advokatas iš Paryžiaus Ch.Ingrainas susipažino su Lietuvos teismų kasdienybe.<br>D.Umbraso nuotr.
J. Sacreste’as ir advokatas iš Paryžiaus Ch.Ingrainas susipažino su Lietuvos teismų kasdienybe.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-03-23 10:19, atnaujinta 2018-01-08 12:45

Pačią mažiausią ir niūriausią VAT salę išvydę prancūzai „Vilniaus energijos“ valdybos pirmininkas Jeanas Sacreste’as ir advokatas iš  Paryžiaus Christophe’as Ingrainas atrodė šiek tiek nustebę. Salėje vietos neužteko nė pusei susirinkusiųjų.

Kai posėdį dėl bendrovės „Vilniaus energija“ veiklos nuspręsta perkelti į didesnę salę, paaiškėjo, kad teismas neturi prancūzų kalbos vertėjo. Jis į teismą galėjo atvykti tik vidurdienį, tačiau tuo metu teisėjai jau  turėjo dalyvauti kitame posėdyje.

„Vilniaus energija“ kaltinama tuo, kad, pigiau įsigijusi gamtinių dujų, nesumažino šilumos kainos vilniečiams. Byloje teigiama, jog „Vilniaus  energija“ pažeidė įstatymus, nes dujas pirko iš susijusios įmonės “Dalkia“.

Teisiamųjų suole atsidūrę „Vilniaus energijos“ vadovai nesutinka su jiems pateiktais kaltinimais.

Įvairios atsakingos valstybės institucijos šias aplinkybes jau ne kartą tikrino ir yra viešai pareiškusios, kad neaptiko jokių neteisėtų veiksmų.

„Vilniaus energijos“ atstovai teigė, jog pirkdami dujas iš bendrovės “Dalkia“ jie nepažeidė jokių įstatymų: „Tokia praktika Lietuvoje yra  įprasta ir teisės aktais nedraudžiama. Sudaryti sutartis tarp susijusių asmenų yra legalu, jei asmuo turi teisę, licenciją ar leidimą vykdyti  atitinkamą veiklą.“ Bendrovė „Dalkia" turi licenciją prekiauti dujomis.

Į Lietuvos teisėsaugos mėsmalę pateko ir tarptautinės įmonės vadovas iš Prancūzijos, „Vilniaus energijos“ valdybos pirmininkas Jeanas Sacreste’as.

Prokuroras Ugnius Vyčinas teigė, jog kaltinamieji Andrius Janukonis,  Linas Samuolis ir Jeanas Sacreste’as ikiteisminio tyrimo metu atsisakė  duoti parodymus. Tačiau J.Sacreste'as ne kartą skundėsi, jog kaltinimai buvo pateikti jo net neapklausus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.