Panevėžio verslininkei teks keltis į pataisos namus

Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkei 53 metų Daliai Kuklierienei teks priprasti prie kuklesnio gyvenimo.

D.Kulierienei teismas skyrė dvejus su puse metų nelaisvės.<br>R.Vitkaus nuotr.
D.Kulierienei teismas skyrė dvejus su puse metų nelaisvės.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 23, 2015, 3:42 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:43 AM

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą skyrė D.Kuklierienei dvejus su puse metų nelaisvės.

Bausmę verslininkė turės atlikti pataisos namuose.

Teismas D.Kuklierienę pripažino kalta dėl dokumentų klastojimo, sukčiavimo, turto pasisavinimo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Kartu su D.Kuklieriene teisiamųjų suole atsidūrusį bendrovės „Hidruonis“ direktorių 36 metų Arvydą Kiškį teismas pripažino kaltu dėl dokumentų suklastojimo ir padėjimo sukčiauti ir pasisavinti turtą.

A.Kiškiui skirti vieni metai ir penki mėnesiai nelaisvės.

Darbai buvo atlikti tik popieriuje

Didelį atgarsį sukėlęs ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas kilus įtarimui dėl pinigų panaudojimo ruošiantis 2011 Europos krepšinio čempionatui.

Į tyrėjų akiratį pateko ir Panevėžio viešbutis „Romantic“, kuriame buvo apsistoję krepšininkai.

Tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai nustatė, kad dalis viešbučio „Romatic“, rekonstrukcijos darbų buvo atlikta tik popieriuje. Ši byla buvo išskirta į atskirą.

Paaiškėjo, kad bendrovės „Via Unica“, kuriai priklauso viešbutis „Romantic“, generalinė direktorė D.Kuklierienė 2012-ųjų birželio pabaigoje susitarė su bendrovės „Hidruonis“ direktoriumi A.Kiškiu, kad jis suras įmonę, kuri, nors neremontuos viešbučio, bet sutiks išrašyti sąskaitą už tariamus darbus.

Tokiu būdu 2012-ųjų rudenį D.Kuklierienė galėjo pasisavinti jos bendrovei priklausantį turtą – daugiau nei 213 tūkstančių litų.

Šie pinigai pervesti A.Kiškio įmonei. Išgryninęs pinigus A.Kiškis didžiąją sumos dalį grąžino D.Kuklierienei, o sau pasiliko 54 tūkstančius litų.

Klausė, kas atliks darbus Teisme liudijusi buvusi bendrovės „Hidruonis“ buhalterė patvirtino, kad 2012-ųjų rugpjūtį ir spalį į bendrovės „Hidruonis“ sąskaitą per tirs kartus įplaukė 213 tūkstančių litų.

Šiuos pervedimus pagrindžiančias sąskaitas A.Kiškis buhalterei pateikė tik 2012-ųjų pabaigoje.

Kadangi be jos ir direktoriaus bendrovėje „Hirdruonis" tuo metu tedirbo vienas žmogus, buhalterė A.Kiškio pasiteiravo, kas tuos darbus atliks.

A.Kiškis buhalterei atkirto, kad tai padarys subrangovai.

Suklastojo nedarbingumo pažymėjimą

D.Kuklierienė buvo apkaltinta ne tik finansiniais nusikaltimais, bet ir suklastoto nedarbingumo pažymėjimo pateikimu. Tai buvo padaryta norint pateisinti nedalyvavimą teismo posėdyje.

Teisme liudijęs kineziterapeutas sakė, kad paprašytas D.Kuklierienės susisiekė su gydymo įstaigoje dirbančiu pažįstamu vadybininku, kuris surado fiktyvų nedarbingumo pažymėjimą išduoti sutikusią gydytoją.

Šiam nusikaltimui įrodyti buvo pasitelktos ir telefoninių pokalbių išklotinės.

Kalta neprisipažinusi D.Kuklierienė tvirtino, kad nedarbingumo pažymėjimą norėdami ją sukompromituoti išsiuntė patys STT agentai, nes ji tuo metu buvo uždaryta į areštinę.

Tokia teisiamosios versija teismas nepatikėjo.

Nuteistieji liko laisvėje

Nuosprendį išgirdusi D.Kuklierienė laisvės kol kas neprarado. Į pataisos namus moteris bus pasiųsta tik nuosprendžiui įsiteisėjus.

Kadangi teisme D.Kuklierienė kalta neprisipažino, neabejojama, kad ji Šiaulių apygardos teismo nuosprendį apskųs.

Kol kas nuteistai verslininkei paliktos anksčiau jai paskirtos kardomosios priemonės: įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje, dokumentų paėmimas ir užstatas.

Po nuosprendžio laisvėje taip pat likusiam A.Kiškiui yra paskirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?