Išpuolio prieš antstolės kontorą išvakarėse – S.Stankūno vizitas

Naktį iš pirmadienio į antradienį Kaune, Nemuno gatvėje, esanti antstolės Sonatos Vaicekauskienės kontora tapo vandalų taikiniu.

Kauno senamiestyje esančią antstolės S.Vaicekauskienės kontorą vandalai apipylė dažais.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno senamiestyje esančią antstolės S.Vaicekauskienės kontorą vandalai apipylė dažais.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:45 AM

Nežinomi niekdariai pastato sienas, langus bei duris aplaistė violetiniais dažais. S.Vaicekauskienė kreipėsi į policijos pareigūnus ir jie narplioja išpuolio aplinkybes.

Lrytas.lt pavyko sužinoti svarbių faktų, leidžiančių manyti, jog su išpuoliu gali būti tiesiogiai susiję velionio Drąsiaus Kedžio bei užsienyje besislapstančios jo sesers Neringos Venckienės garbintojai.

Dieną prieš išpuolį S.Vaicekauskienė sulaukė eilinio kliento. Laimutei Stankūnaitei atstovaujantis jos tėvas Stasys Stankūnas įteikė teismo vykdomuosius raštus. Už bylinėjimosi išlaidas iš melagingą pažymą išdavusių dabar jau buvusių policijos pareigūnų Rasos Kairienės bei Egidijaus Kuckailio bus išieškota po 800 eurų.

Tokį sprendimą priėmė rezonansinę bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas. L.Stankūnaitei už patirtus išgyvenimus dėl šių pareigūnų kaltės valstybė turės sumokėti 11 tūkst. 585 eurus.

„Gavęs teismo dokumentus, susisiekiau su šiems dviem pareigūnams teisme atstovavusiu advokatu. Pasakiau, jog teismo priteistą sumą norėčiau atgauti gražiuoju, be antstolės įsikišimo“, – lrytas.lt pasakojo S.Stankūnas.

Kaunietis išgirdo atsakymą, jog raginimą sumokėti priteistą sumą advokatas nuteistiems asmenims perduos, kai tik juos sutiks.

„Supratau, jog tai gali būti nežinia kada. Todėl kitą dieną nuėjau pas antstolę S.Vaicekauskienę, nunešiau dokumentus ir paprašiau išieškoti šią pinigų sumą. O vėliau sužinojau, jog kitą dieną jos kontoros sienos buvo apipiltos dažais“, – pasakojo S.Stankūnas.

Kaunietis įsitikinęs, jog išpuolis prieš S.Vaicekauskienės biurą surengtas neatsitiktinai, ir mano, jog apipilti sienas dažais galėjo D.Kedžio ir jo sesers N.Venckienės garbintojai.

S.Vaicekauskienė naujienų portalui lrytas.lt minėjo šių dviejų įvykių nesiejanti.

„Tikrai nemanau, jog tai gali būti kaip nors susiję su teismo dokumentų pateikimu. Sumos nėra didelės, manau, jog pinigus buvę pareigūnai sumokės geranoriškai. O kas galėjo sienas aplieti dažais, sunku pasakyti. Tai aiškinasi tyrimą padėję policijos pareigūnai“, – sakė antstolė S.Vaicekauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.