Kauno medikai toliau pliekiasi dėl nuskelto danties

Dviejų žinomų laikinosios sostinės chirurgų karo aplinkybes narplios medicinos ekspertai.

Kauno klinikinės ligoninės gydytojas E.Žurauskas (nuotr.) pasiekė, kad būtų paskirta kompleksinė medicininė ekspertizė byloje, kurioje jis yra apkaltintas kolegos V.Žvinio sumušimu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikinės ligoninės gydytojas E.Žurauskas (nuotr.) pasiekė, kad būtų paskirta kompleksinė medicininė ekspertizė byloje, kurioje jis yra apkaltintas kolegos V.Žvinio sumušimu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 27, 2015, 3:38 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:31 AM

Kauno apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl 39 metų plastikos chirurgo Vaidoto Žvinio sumušimo, paskutinio posėdžio metu paskyrė ekspertizę.

Ekspertizės pareikalavo 45 metų chirurgas Edmundas Žurauskas, kurį V.Žvinys apkaltino sveikatos sutrikdymu.

Konfliktas tarp gydytojų kilo Kauno klinikinėje ligoninėje, kurioje jie abu dirba. Nors incidentas įsiplieskė prieš dvejus metus, byla nagrinėjama iki šiol.

2013 metų gegužės 16 dieną V.Žvinys susiginčijo su Dienos chirurgijos skyriaus vadovu E.Žurausku.Kalbama, kad kivirčas kilo dėl teisės tą rytą naudotis operacine. Anot V.Žvinio, bendradarbis, smogęs jam galva į smakrą, sužalojo dantį ir lūpą. Buvo nustatytas 21-ojo danties lūžis.

Tačiau V.Žurauskas ir jo advokatas išsiaiškino, jog 2013 metų kovo 2-osios naktį V.Žvinys lankėsi viename Kauno barų ir ten susikivirčijo su dviem nepažįstamais jaunuoliais. Per incidentą V.Žviniui buvo nuskelta 21-ojo danties karūnėlė.

Gydytoją bare sumušęs 20 metų jaunuolis R.A. Kauno apylinės teismo sprendimu buvo įpareigotas kompensuoti V.Žviniui 2,5 tūkst. litų gydymo išlaidas ir sumokėti 1000 litų neturtinę žalą.

„Pirštu kolegos nepaliečiau. Išaiškėjo pribloškiami faktai. Tas dantis V.Žviniui greičiausiai buvo sužalotas per konfliktą bare, dėl kurio buvo nuteistas kitas žmogus.

Dabar mane mėginama paversti atpirkimo ožiu“, – piktinosi E.Žurauskas, pasiekęs, kad būtų paskirta kompleksinė medicinos ekspertizė.

Ekspertizės metu bus aiškinamąsi, ar iš tikrųjų tas pats 21-asis dantis buvo nuskeltas du kartus.

Teismas išsireikalavo iš dviejų odontologijos klinikų, kuriose V.Žvinys gydėsi dantį, dokumentus.

Dokumentai ekspertams buvo pristatyti praėjusią savaitę.

Jei išaiškės, kad V.Žvinys kalbėjo netiesą, jam gresia baudžiamoji atsakomybė dėl melagingų parodymų.

Dar nepasibaigus V.Žvinio ir E.Žurausko bylos nagrinėjimui, Teisingumo ministerija iš Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondo nusprendė V.Žviniui išmokėti 5,2 tūkst. litų neturtinę žalą ir 3,9 tūkst. litų turtinę žalą.

Ministerija iš dalies patenkino chirurgo prašymą dėl smurtiniu nusikaltimu padarytos žalos kompensavimo avansu.

Tiesa, V.Žvinys prašė padengti jam net 60 tūkst. litų dydžio neturtinę žalą ir 9,7 tūkst. litų turtinę žalą.

Teisingumo ministerijos atstovai „Lietuvos rytui" tvirtino, jog kompensacija V.Žviniui nebuvo išpūsta.

Jam nutarta iš anksto išmokėti sumą, kuri nustatyta Smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo įstatymu aukoms, patyrusioms nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Jei E.Žurauskas bus pripažintas kaltu, Teisingumo ministerija iš jo susigrąžins pinigus. Neįrodžius E.Žurausko kaltės, kompensaciją privalės grąžinti V.Žvinys.

Sumušimui apkaltintam gydytojui gresia laisvės apribojimas, areštas iki 90 parų arba iki 3 metų nelaisvės.

E.Žurauskas portalui lrytas.lt buvo užsiminęs, jog Kauno klinikinės ligoninės užkulisinės jėgos siekia jį pašalinti iš Dienos chirurgijos centro vadovo posto.

Po šių žodžių medikas iš tikrųjų buvo atleistas iš šių pareigų. Tiesa, jis liko dirbti ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.