Plėšikų gauja atsidūrė areštinėje

Troškimas pralobti keturis jaunuolius pavertė nusikaltėliais. Pensininką apiplėšusi gauja atsidūrė už grotų.

Kriminalistai sučiupo ir antrankius uždėjo keturiems plėšikams.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr,
Kriminalistai sučiupo ir antrankius uždėjo keturiems plėšikams.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 27, 2015, 9:49 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:27 AM

Istorija prasidėjo per Užgavėnes, vasario 17-ąją. Tądien „žydukais“ persirengę trys Raseinių rajono gyventojai ir jų bendrininkas iš Šiaulių rajono pabandė įsiprašyti į gyvenamąjį namą Kuršėnuose.

Jaunuoliai taikėsi apiplėšti šio namo šeimininkus, nes buvo girdėję, kad name yra seifas su nemenka pinigų suma. Planas nepavyko – nepažįstamiesiems niekas durų neatvėrė.

Nesėkmė plėšikų nenuramino. Jie sumanė aplankyti Zbaro (Raseinių r.) kaime gyvenantį septyniasdešimtmetį. Nusikaltėliai buvo girdėję, kad taupus senolis visada namuose turi pinigų.

Į pensininko namus įsibrovė du gaujos nariai. Jie papurškė šeimininkui į akis ašarinių dujų, smūgiu parbloškė ant grindų ir ėmė reikalauti pinigų.

Išgąsdintas pensininkas parodė, kur laiko santaupas. Plėšikai rado 100 eurų, pasisavino mobiliojo ryšio telefoną „Nokia“ ir spruko.

Tačiau nusikaltėliai grobiu pasidžiaugė neilgai. Vos gavę pranešimą apie šį nusikaltimą, Raseinių kriminalistai sučiupo pirmą įtariamąjį 18 metų G.Š.

Raseinių rajono gyventojas jau buvo gerai pažįstamas pareigūnams, nes pernai vasarą įkliuvo miške prie Sandravos upelio. Vaikinas buvo sučiuptas prie metalinės talpos su 2,3 tonos raugo – ruošėsi virti naminę degtinę.

Degtindariui buvo skirta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė, bet nuo nusikaltimų darymo tai neatgrasė.

Netrukus kriminalistai sučiupo dar du plėšimu įtariamus asmenis – nepilnametį G.Š. brolį ir 27 metų Ž.K. Pastarasis irgi jau spėjęs gerokai pasižymėti – praeityje teistas už sukčiavimą, pasikėsinimą nužudyti, vagystes, kūno sužalojimą.

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad Raseinių rajono gyventojų trijulė turėjo talkininką. Jį kriminalistai sučiupo šį antradienį.

Įvertinęs surinktus įkalčius, Šiaulių apylinkės teismas leido laikyti šį įtariamąjį plėšiką suimtą du mėnesius.

Raseinių kriminalistai sulaukė ir padėkos. Operatyvumo nustebintas nukentėjusysis Zbaro kaimo gyventojas atsiuntė pareigūnams laišką, kuriame padėkojo už profesionalumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.