Žudikas atsibudo šalia lavono

Sugyventinės nužudymu kaltinamas 39 metų šilališkis nepamena, kas nutiko tragišką dieną. Moteris mirė nuo vienintelio dūrio peiliu į širdį. Atmintis šiam vyriškiui sutrinka ne pirmą kartą, kai reikia atkurti nemalonius įvykius.

Z.Petrošius teisme pripažino, kad dėl visko kaltas alkoholis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Z.Petrošius teisme pripažino, kad dėl visko kaltas alkoholis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Mar 27, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:07 AM

Prokurorai teigia, kad pernai rugpjūčio 9 dieną Šilalės rajono Radviečio kaime girtas Zigmas Petrošius peiliu dūrė į krūtinę devyneriais metais vyresnei sugyventinei. Moteris mirė iškart.

„Neprisimenu, jau tiek laiko praėjo. Nuėjau miegoti, atsibudau, Regina šalimais guli. Nieko nesupratau, ėjau į lauką nusišlapinti, o čia pareigūnai antrankius uždėjo.

Nesąmonė, kad Reginą nužudžiau. Kaip galėjau ją nužudyti ir prie lavono atsigulti“, – Klaipėdos apygardos teisme stebėjosi Z.Petrošius.

Tos pačios dienos vakarą jis keturis kartus dūrė peiliu sugyventinės sūnui Donatui.

Tuo viskas nesibaigė – Z.Petrošius su peiliu puolė kaimynę Danutę.

Kaltinamasis neprisiminė, kaip pernai gegužės pabaigoje peiliu dūrė sugyventinei į koją ir sužalojo dešinį kelį. Jam atmintyje išliko tik tas momentas, kai jis ištraukė iš kojos peilį, o paskui lydėjo moterį pas gydytojus.

Tarp kaltinimų – ir rugpjūčio pradžioje virtuvėje įvykęs konfliktas, kai Z.Petrošius sugyventinei kumščiu trenkė, o paskui spyrė koja į galvą.

„Spardyti nespardžiau, galbūt vieną kartą smogiau ranka. O Donatą variau lauk, nes jis mane puolė, mušėmės, man kliuvo į veidą tokiu virtuviniu peiliu stikliniu kotu. Vis priekaištavo dėl mamos, nebegalėjau kentėti tokio terorizavimo“, – kalbėjo Z.Petrošius.

Penkias klases tebaigęs iki šiol neteistas vyras nesugebėjo savarankiškai perskaityti priesaikos teksto.

Akivaizdu, kad dėl visų nelaimių kaltas alkoholis. To neneigė ir pats kaltinamasis. Tragedijos vakarą jam buvo nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio.

Tą dieną kompanija gėrė nuo vidurdienio, paskui vėl ėjo į parduotuvę, pirko dar du „bambalius“ alaus ir degtinės.

„Paskui neberadau nei alaus, nei degtinės, pakėliau triukšmą. Donatas kabinėjosi, kad jo mamą mušu. Aš pamačiau ant grindų peilį ir dūriau vieną kartą. Atmintis buvo užtemusi. Peilį nunešiau į sandėliuką“, – tos dienos įvykius mėgino dėlioti Z.Petrošius.

Vaikinas pabėgo. O jo motina buvo nužudyta vėlų vakarą.

Z.Petrošius kaltinamas sugyventinės nužudymu ir jos sūnaus sužalojimu, smurtavimu prieš artimą žmogų. Jam gresia ilgi metai už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.