Būsimam Šiaulių rajono vicemerui – ikiteisminis tyrimas

Per pastaruosius rinkimus kartu su dviem kolegomis į Šiaulių rajono tarybą patekusiam Liberalų sąjūdžio atstovui, į Šiaulių rajono vicemero kėdę taikančiam 59 metų Algiui Mačiuliui koją gali pakišti Šiaulių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo.
Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 28, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:30 AM

Šį tyrimą policijos pareigūnai pradėjo gavę medžiagą iš Šiaulių apygardos prokuratūros – įtariama, kad Meškuičių gimnazijai vadovaujantis A.Mačiulis galėjo klastoti įvairius su gimnazijos veikla susijusius dokumentus.

Jau dvidešimtus metus Meškuičių gimnazijai vadovaujantis A.Mačiulis apie jo atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą sužinojo iš jam telefonu paskambinusio lrytas.lt korespondento. Ši žinia politikui buvo netikėta.

„Gimnazija – ne kokia verslo įmonė, kur būtų galima ką nors klastoti. Mes neturime savarankiškos buhalterijos, ji yra centralizuota, todėl neįsivaizduoju, kokius su gimnazijos veikla susijusius dokumentus būtų galima klastoti?!“ – retoriškai klausė nustebęs A.Mačiulis.

Gimnazijos direktorius neatmetė galimybės, kad skundas prokuratūrai galėjo būti parašytas siekiant politinių tikslų – Liberalų sąjūdžio Šiaulių rajono skyriui vadovaujančiam A.Mačiuliui žadamas Šiaulių vicemero postas.

„Jei kas nors buvo blogai, toks pareiškimas pareigūnams juk galėjo būti parašytas anksčiau, o ne dabar, po rinkimų, kai buriamasi į koalicijas ir dalinamasi postais“, – svarstė žinios apie pradėtą ikiteisminį tyrimą priblokštas A.Mačiulis.

Pasak Meškuičių gimnazijos direktoriaus, kalbų apie neva Meškuičių gimnazijoje tvyrančią netvarką jau buvo pasigirdę per rinkimų kampaniją.

„Tokias kalbas galima paneigti paprastais argumentais – mūsų gimnazija pripažinta sportiškiausia gimnazija Lietuvoje, o pagal pasiekimus ugdant gimnazistus iš keturių šimtų šalies gimnazijų užimame 42 vietą“, – sakė A.Mačiulis.

Gimnazijos direktorius neatmetė galimybės, kad skundas prokuratūrai gali būti ir kai kurių mokyklos darbuotojų kerštas už jo reiklumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.