Agurkinių byloje prisiminta, kaip S. Velečka pirko butą Nidoje

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį toliau nagrinėjama Kauno Agurkinių baudžiamoji byla. Iki pietų daugiausia laiko užtruko buto Nidoje už pusę milijono litų pirkimo istorija. Jį kažkada įsigijo gaujos lyderis Saulius Velečka.

Agurkinių byla Klaipėdoje nagrinėjama jau penktą mėnesį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Agurkinių byla Klaipėdoje nagrinėjama jau penktą mėnesį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 30, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:45 PM

Buto pardavėjas Vytautas M. buvo nepatenkintas, kad kažkada teisėtai butą pardavęs dabar turi minti teismų slenksčius.

2001 metais mirus motinai 50 kvadratinių metrų buto Nidos centre, Taikos gatvėje, paveldėtojais tapo du jos sūnūs. Iš pradžių butas buvo nuomojamas, vėliau nuspręsta jį parduoti.

„Aš net nežinojau, kam tą butą pardaviau, tik vėliau iš policijos pateiktų nuotraukų atpažinau pirkėją. Jį suradome per tarpininką. Nuvažiavome į banką. Mums su broliu jis sumokėjo perpus. Didžiąją sumą pervedė į banką, 20 tūkst. litų mes su žmona paėmėme grynaisiais. Vyras mokėjo pinigus, o butą pirko pagyvenusios moters vardu. Pinigus iš rankinės paėmė“, – pasakojo liudininkas.

Jis girdėjo kaimynus kalbant, kad butas buvo suremontuotas ir po kokio pusmečio parduotas.

Teisme taip pat nagrinėta 2011 m. devyniais šūviais nužudyto prieštaringai vertinamo, ir su nusikalstamu pasauliu, ir su teisėsauga ryšius palaikiusio kauniečio Vidmanto Sadausko nužudymo istorija, kauniečio verslininko Ryto Matuliausko pagrobimo epizodai.

Vienas iš septynių kaltinamųjų, leidžiančių dienas už grotų, Tadas Petrošius kreipėsi į teismą, kad jam būtų leidžiama matytis su mažamečiu sūnumi.

Jis jau buvo anksčiau prašęs leidimo susitikinėti, tačiau jam buvo atsakyta, kad lankymasis tokioje vietoje gali paveikti vaiko psichiką.

T.Petrošius pateikė teismui Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistų raštą, kuriame teigiama, kad pasimatymai su tėvu Kauno tardymo izoliatoriuje vaikui yra didesnė socialinė vertybė negu žala. Juo labiau kad į pasimatymus mažametį lydėsianti motina tam neprieštarauja ir tikina, kad T.Petrošius buvo geras ir rūpestingas tėvas.

Klaipėdos apygardos teisme rezonansinė Agurkinių baudžiamoji byla nagrinėjama jau penktą mėnesį. Trylika asmenų kaltinami šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ginkluoto susivienijimo organizavimu, neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir jų platinimu, nužudymu, pasikėsinimu nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.