Sulaikyta gauja ir vogė, ir įkliuvo žaibiškai

Septyni patyrę vagys praėjusio trečiadienio paryčiais, apie 3 valandą,

Praėjusią savaitę pavogti fotoaparatai jau surasti ir grąžinti parduotuvei.<br>Vilniaus policijos nuotr.
Praėjusią savaitę pavogti fotoaparatai jau surasti ir grąžinti parduotuvei.<br>Vilniaus policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 30, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:28 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas visą septynetą leido suimti nuo vieno iki dvejų mėnesių. Policijos pareigūnai jau spėjo išsiaiškinti, jog ši kompanija vogė ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje bei kaimyninėse šalyse.

Manoma, jog ši grupuotė pirmąją rimtą vagystę Vilniuje įvykdė praėjusių metų rudenį, kai automobiliu buvo įvažiuota į Savanorių prospekte esančią parduotuvę „Norfa“.

Nuo tada jų pėdsakų pradėjo ieškoti sostinės kriminalistai. Vėliau buvo apvogta Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė dar kelios juvelyrinių dirbinių parduotuvės.

„Ši grupė visais atvejais naudodavo skirtingus vagystės būdus, kol policijos pareigūnai juos sulaikė, teko pritaikyti visus nusikaltimų tyrimo būdus ir metodus“, – pasakojo Vilniaus policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Saugodamiesi nuo vaizdo kamerų, vagys į patalpas visada verždavosi su kaukėmis.

Beveik visi įtariamieji – jau gerai žinomi policijai, jie siejami su anksčiau Vilniuje veikusiomis nusikaltėlių grupuotėmis. „Jų patirtis pareigūnams kiek apsunkino darbą. Sulaikytieji buvo neblogai susipažinę su policijos veiklos metodais bei teisine baze. Kiekvienai vagystei jie ruošdavosi labai kruopščiai“, – sakė K.Lančinskas.

Vilniaus policijos viršininko teigimu, sulaikyto septyneto kriminalinė patirtis skirtinga: vieni – jau ne po kartą teisti ir laikomi jau patyrusiais vagimis, kiti į nusikaltėlių pasaulį įžengė visai neseniai.

Žaibiškai parduotuves kraustę vagys jose užtrukdavo iki minutės, bet padarydavo didelių nuostolių. Praėjusią savaitę iš parduotuvės „Fotohobis“ jie buvo pagrobę prekių, kurių vertė 30 tūkstančių eurų. Visos prekės grąžintos savininkams. Per kratas pareigūnai aptiko ir keletą galimai anksčiau iš parduotuvių vogtų daiktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.