Medikui kumščiu trenkė į galvą ir prakirto lūpą

Klaipėdos apylinkės teisme išnagrinėta retai pasitaikanti byla – klaipėdietis trenkė kumščiu į galvą greitosios medikui, kuris teikė pagalbą koją susižalojusiam vyrui. Užpuolikui į belangę keliauti neteks – jis susitaikė su gydytoju ir buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Nuo pavojų neapsaugoti ir žmonėms į pagalbą skubantys greitosios medikai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nuo pavojų neapsaugoti ir žmonėms į pagalbą skubantys greitosios medikai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 2, 2015, 3:20 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:46 PM

Incidentas šalia Klaipėdos sautobusų stoties nutiko pernai liepos 9-sios vakarą. Čia atskubėjo greitosios pagalbos automobilis – reikėjo padėti kojos traumą patyrusiam žmogui.

„Prie tos vietos buvo sunku privažiuoti, trukdė čia sustoję taksi automobiliai. Ligonis negalėjo paeiti, reikėjo jį nešti neštuvais. O kažkoks BMW automobilis privažiavo prie pat mūsų mašinos, užblokavo galines duris – kaip įnešti į vidų žmogų? Pasakiau apie tai BMW salone sėdėjusiai moteriai, ta puolė mus kalėjimo žargonu ir nubėgo kviesti vyro. Atėjęs vyras paklausė: kokios problemos? Ir trenkė man. Nukritau ant šaligatvio, netekau sąmonės“, – teisme pasakojo nei iš šio, nei iš to užpultas 53 metų gydytojas.

Užpuolikas sėdo į savo automobilį ir nurūko. Jį dar bandė sustabdyti greitosios vairuotojas, bet veltui. Kaltinamasis buvo susektas pagal įsidėmėtą valstybinį numerį.

Medikui ligoninėje buvo susiūta prakirsta lūpa, išrašyta nedarbingumo pažyma. Vyras patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Paaiškėjo, kad savo įniršį be jokio pagrindo ant mediko išliejo 32 metų Saulius.

Už tai, kad viešoje vietoje įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės tvarką ir dėl chuliganiškų paskatų nesunkiai sužalojo žmogų, jam grėsė laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tačiau medikas atleido užpuolikui – šis atsiprašė ir nuoširdžiai gailėjosi, sumokėjo vieną tūkstantį eurų neturtinės kompensacijos.

Vyras aiškino, kad tądien su žmona ir dviem mažamečiais vaikais važiavo iš pajūrio ir užsuko į autobusų stotį pasiimti siuntos. Automobilį pastatė prie pat greitosios, nes manė, kad per trumpą laiką niekas nenutiks. Grįždamas išgirdo, kad tarp jo žmonos ir medikų kilo žodinis konfliktas, kažkuris iš medikų juos esą pavadino „idiotais“. Jis susinervino ir trenkė vieną kartą kumščiu medikui į veidą. Trenkė todėl, kad nesuvaldė emocijų. Tik vėliau suvokė, kokia viso konflikto priežastis – dėl visko kaltas jis, savo automobiliu užtvėręs kelią į greitąją nešamam ligoniui.

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė atleisti vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės, šiam susitaikius su nukentėjusiuoju, ir bylą nutraukti.

Kumščių nesuvaldęs Saulius Valstybinio socialinio draudimo Klaipėdos skyriui per dešimt mėnesių turės sumokėti 722,35 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.