Nepilnamečius bėglius įklampino mašinos vagystė

Savarankiško gyvenimo užsigeidę nepilnamečiai bičiuliai savaitę klajojo po Lietuvą, kol Šiauliuose pavogė mikroautobusą. Mažeikiškius po ilgokų gaudynių sučiupo Pasvalio kriminalistai. 

Pagrobę automobilį du vagys nesėkmingai spruko nuo policijos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pagrobę automobilį du vagys nesėkmingai spruko nuo policijos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 2, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:54 PM

Mintis pasprukti kilo Mažeikių vaikų našlaičių ir senelių globos namų trylikamečiam auklėtiniui. 

Jis kovo 24-ąją gatvėje sutiktam 17-mečiam bičiuliui pasiūlė nebegrįžti į namus. Pastarasis sutiko, nors kišenėje turėjo vos 50 eurų.

Kelias dienas po Mažeikius klajoję bėgliai patraukė į Klaipėdą, o kovo 31-ąją atsidūrė Šiauliuose. Po prekybos centrus paslankioję vaikinai nutarė keliauti į Biržus aplankyti vieną bičiulį.

Trylikametis turėjo „Volkswagen“ automobilio variklio paleidimo raktelį, todėl bėgliai naktį ėmė dairytis šios markės mašinos. Dainų mikrorajone stovinčias mašinas atrakinti bandžiusiems bičiuliams pasisekė trečiuoju bandymu.

Atrakinę Aido g. stovėjusį „VW Multivan“, vagišiai pajudėjo Biržų link. Vogtą mikroautobusą vairavo septyniolikametis, o jaunesnis bėglys snaudė mašinoje.

Bičiulių naktinė kelionė buvo sklandi iki pat Pasvalio. Šiame mieste į mikrautobusą dėmesį atkreipė policijos patruliai. Jie sumanė patikrinti, ar balandžio 1-osios naktį negabenamas koks nors kontrabandos krovinys, bet Mūšos g. stabdomas „VW Multivan“ nestojo ir nurūko.

Rygos link važiavęs mikroautobusas pavojingai manevravo po visą kelią – taip kliudė aplenkti besivejančiam policijos patrulių automobiliui. 

Staiga bėglių mašinos greitis ėmė mažėti, vairuotojas įjungė avarinio sustojimo signalą. Vėliau paaiškėjo, kad vaikinukai sustojo priverstinai, nes baigėsi degalai. Iš riedančio mikroautobuso iššokę bėgliai spruko į mišką. 

Tamsoje dingę nepilnamečiai nuėjo iki artimiausios degalinės, pernakvojo greta esančioje pavėsinėje, o rytą ėmė stabdyti pakeleivingas mašinas. 

Sustirę nuo šalčio bičiuliai užėjo į degalinę pasišildyti, o darbuotojams kilo įtarimas, kad tai gali būti iš namų pabėgę paaugliai, todėl paskambino į policiją.

Sučiupę bėglius pareigūnai vyresniajam mažeikiškiui surašė protokolą dėl nepaklusimo teisėtam reikalavimui sustoti. Po to Šiauliuose septyniolikamečiam buvo pateikti įtarimai dėl automobilio vagystės. Jaunesnysis bėglys atsakomybės išvengs, nes jam dar nėra 14 metų.

Pasvaliečiai pareigūnai paskambino kolegoms į Mažeikius, kad jie vieną bėglį perduotų tėvams, o antrąjį – globos įstaigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.