Vaikų skriaudikas neišsisuko: griežtą bausmę išklausė ligoninėje

Ne kartą teistas 25-erių šilutiškis plėšikas ir mažamečių skriaudikas išgirdo dar vieną griežtą nuosprendį. Teisėjas jį perskaitė ne teisme, o Laisvės atėmimo vietų ligoninėje Pravieniškių pataisos namuose.

Plėšikui ir žagintojui R.Krivičiui pataisos namuose teks praleisti 8 metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Plėšikui ir žagintojui R.Krivičiui pataisos namuose teks praleisti 8 metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Apr 2, 2015, 8:21 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:06 PM

25 metų Ramūnas Krivičius nuosprendžio klausėsi veidą užsidengęs medicinine kauke – jis serga pavojinga užkrečiamąja liga.

Kaukės buvo išdalintos visiems proceso dalyviams. Baudžiamoji byla prieš mėnesį išnagrinėta toje pačioje ligoninėje per vieną dieną – čia atvažiavo Klaipėdos apygardos teismo teisėjas, prokurorė, advokatas.

Skaitydamas nuosprendį teisėjas Stasys Valužis kaukės nedėvėjo: „Gal ir rizikavau, bet kad su ta kauke keistai atrodysi.“

Nusikaltimas įvykdytas prieš dvejus metus, bet teismo procesas užtruko: medikai neleisdavo kaltinamojo atvežti į teismą, nes jis kelia pavojų aplinkiniams. Tačiau išsisukti nuo bausmės nepavyko – už grotų nuteistajam teks praleisti aštuonerius metus.

R.Krivičius savo kaltę pripažino iš dalies.

2012 metų gruodžio 3-iąją, ką tik grįžęs iš Pravieniškių pataisos namų, anksčiau daug kartų už apiplėšimus ir vagystes teistas R.Krivičius sukinėjosi Klaipėdoje.

Vyrui knietėjo greitai ir lengvai prasimanyti pinigų. Pamatęs gatve į muzikos mokyklą einantį berniuką R.Krivičius jį užpuolė. Baugindamas, grasindamas suspardyti plėšikas atėmė iš vaiko mobilųjį telefoną.

Tą patį vakarą grobį už 100 litų pardavė lombarde.

Po gruodžio pradžios išpuolio praėjus dešimčiai dienų dar neįkliuvęs R.Krivičius vėl šlaistėsi Klaipėdos gatvėmis ir tykojo aukų. Liubeko gatvėje prisigretinęs prie vienos namo grįžtančios mergaitės čiupo ją ir grasindamas sumušti pareikalavo atiduoti vertingesnius daiktus.

Išsigandusi mažametė užpuolikui ištiesė mobilųjį telefoną „Samsung“, iš piniginės iškrapštė 10 litų, tačiau R.Krivičiui to neužteko – nusitempęs 12-metę į laukus už prekybos centro ją išžagino.

Mergaitės tėvai kreipėsi į policiją. Pareigūnams atvykus į Žemaičių Naumiestį (Šilutės r.), kur R.Krivičius gyveno kartu su būstą Klaipėdoje praradusia motina ir patėviu, įtariamasis per namo langą basas stryktelėjo į pusnį ir nubėgo.

Bet sušalęs bėglys naktį atkurnėjo į motinos namus. Vėl pasirodę pareigūnai jį aptiko tualete.

Vos daugiau kaip dvi savaites laisvės oru pakvėpavęs plėšikas vėl buvo uždarytas į areštinę.

Už berniuko apiplėšimą R.Krivičiui greitai buvo skirta pusantrų metų nelaisvės, o nuosprendį dėl išpuolio prieš mergaitę jis išgirdo tik dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.