Aferų meistrui S.Rachinšteinui neišdegė ištirpti turistų minioje

Iš Lietuvos sprukęs Sergejus Rachinšteinas užsienyje viešumos nevengia. Jis dienas leidžia Tailando kurorte, į kurį turistus veža ir Lietuvos kelionių agentūros.

„Lietuvos rytas“ S.Rachinšteiną užfiksavo Tailande, prekybos centre Patajoje.
„Lietuvos rytas“ S.Rachinšteiną užfiksavo Tailande, prekybos centre Patajoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 3, 2015, 7:15 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:43 PM

Pustrečių metų laisvės atėmimo bausme nuteistą ir praėjusių metų pabaigoje iš Lietuvos pasprukusį S.Rachinšteiną „Lietuvos rytas“ surado greičiau nei jo paiešką paskelbę prokurorai.

Pareigūnai neoficialiai kalbėjo, kad už sukčiavimą nuteistas 48 metų S.Rachinšteinas slapstosi Dubajuje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose), tačiau „Lietuvos rytas“ šią savaitę jį užfiksavo populiariame Tailando kurorte Patajoje.

Mėgaujasi Rytų prabanga

Išvaizdos ir net šukuosenos nepakeitęs S.Rachinšteinas vaikštinėjo prabangiame prekybos centre „Central Festival“.

Šis kompleksas laikomas didžiausiu paplūdimio zonoje įsikūrusiu prekybos centru Azijoje. Jis stovi visai šalia paplūdimio, o visų restoranų langai atsiveria į jūrą. Šiame centre yra daugiau kaip 200 drabužių, buitinės technikos ir elektronikos parduotuvių.

S.Rachinšteinas dairėsi į maisto prekių ir alkoholinių gėrimų lentynas. Šis prekybos centras garsėja išskirtinėmis maisto parduotuvėmis, kuriose galima rasti produktų iš įvairių pasaulio šalių.

Milijonierius, kurį Lietuvoje visi įpratę matyti su kostiumu, Tailande neišsiskyrė iš kitų turistų. Jis mūvėjo šortus, avėjo atvirais sandalais, viena jo koja buvo subintuota žemiau kelio.

Nurodymus siunčia iš kurorto

Tačiau iš Lietuvos pasprukęs milijonierius net kurorte neatitrūksta nuo verslo reikalų.

Vaikštinėdamas po parduotuvę jis iš rankų nepaleido planšetinio kompiuterio ir prisijungęs ausines su kažkuo kalbėjosi.

Į kompiuterį jis vis žvilgčiojo ir prisėdęs viename šio verslo centro restorane.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, iš Lietuvos pasprukęs veikėjas aktyviai rūpinasi čia likusiu savo verslu. Mūsų šalyje jam neoficialiai priklauso keletas įmonių, kurių vadovai S.Rachinšteino nurodymų nuolat sulaukia per interneto pokalbių programą „Skype“.

Aferų meistrui išvykus iš Lietuvos, jo bendrininkai toliau bando atgauti tikras ir tariamas skolas iš patalpų nuomininkų bei verslo partnerių.

Teismai tebenagrinėja kelias dešimtis su jo įkurtomis bendrovėmis susijusių bylų. Nebaigta ir garsiausios su S.Rachinšteinu siejamos bendrovės „Serneta“ bankroto byla.

Vilioja naktinės pramogos?

Nors Tailande yra daugybė atokių ir ramių poilsiaviečių, darbui ir slėpynėms nuo teisėsaugos S.Rachinšteinas pasirinko patį didžiausią ir triukšmingiausią kurortą.

Aferų meistro negąsdina ir tai, kad Patajoje bet kada galima sutikti lietuvių. Turistus į šį kurortą veža ir mūsų šalies kelionių agentūros.

Poilsį šiame kurorte siūlančios Lietuvos kelionių agentūros pabrėžia, kad Pataja – tikriems naktinio gyvenimo ir pramogų mėgėjams skirtas miestas. Jame visą naktį veikia daugybė barų ir klubų.

Iš įvairių pasaulio šalių į Patają suvažiuojantys turistai joje dažnai ieško trumpų meilės nuotykių. Pasiūlymų pasimylėti netrūksta nei vyrams, nei moterims.

Vienas Patajos naktinio gyvenimo akcentų – garsusis „Tiffany’s Show“. Šį transvestitų šou kasmet aplanko tūkstančiai turistų.

Į Europą grįžti nebegali

Atrodo, kad S.Rachinšteinui ir jo šeimai Tailandas – gerai pažįstama vieta.

Muštynėmis ir šėlionėmis prabangiais automobiliais pagarsėjęs jo sūnus Erikas Rachinšteinas socialiniame tinkle „Facebook“ prieš porą metų buvo nurodęs, kad studijuoja vienoje Tailando mokyklų.

Kai S.Rachinšteinas dingo iš Lietuvos, prokurorai neabejojo, kad įvairiose šalyse verslo reikalų turintis milijonierius keliaus iš vienos valstybės į kitą.

Prieš pat Vilniaus apygardos teismo (VAT) nuosprendį dešimtmečio aferų byloje leidimą išvykti S.Rachinšteinui davęs prokuroras Dainius Baraniūnas buvo nurodęs net šalis, kur jis gali lankytis.

Tai Latvija, Ispanija, Italija, Bulgarija, Rumunija, Turkija, Malaizija ir Singapūras.

Pustrečių metų laisvės atėmimu už sukčiavimą nuteistam bėgliui dabar pavojinga rodytis tik Europoje.

Prokuratūros prašymu vasarį VAT jam išdavė Europos arešto orderį. Po šio teismo sprendimo S.Rachinšteinas turėtų būti perduotas Lietuvai, jei atvyktų į kurią nors ES valstybę.

Bendražygiai dar laisvėje

Fiktyvių įmonių tinklą sukūrusiam S.Rachinšteinui ir jo bendrininkams VAT nuosprendį paskelbė praėjusių metų gruodžio 30-ąją, likus vienai dienai iki senaties termino.

Laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti S.Rachinšteinas ir jo bendrininkai šį nuosprendį yra apskundę Aukščiausiajam teismui (AT).

Tikimasi, kad AT nuteistųjų skundus pradės nagrinėti dar šį pavasarį.

Teismas patenkino S.Rachinšteino bendrininkų prašymą sustabdyti nuosprendžio vykdymą ir leisti jiems gyventi laisvėje, kol AT bus išnagrinėta jų byla.

AT sutiko sustabdyti nuosprendžio vykdymą kartu su S.Rachinšteinu nuteistiems asmenims, bet nuteisto milijonieriaus prašymo netenkino. Jei būtų sugrąžintas į Lietuvą, jis atsidurtų pataisos namuose.

Bėgliams sunku pasislėpti svetur

* „Lietuvos rytas“ yra pirmas suradęs ir kitus bene garsiausius nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstančius bėglius.

* 2013 metų rugpjūtį Čikagoje pavyko užfiksuoti iš Lietuvos pasprukusią Seimo narę Neringą Venckienę (nuotr. kairėje).

* Bėglė vaikštinėjo Čikagos centre, Vest Madisono gatvėje, šalia „Au Bon Pain“ užkandinės. Kartu su tuomete Seimo nare buvo jos keturiolikmetis sūnus bei moteris. Manoma, kad jos namuose nuo teisėsaugos greičiausiai ir slėpėsi buvusi teisėja.

* Nuo 2013 metų gegužės 9 dienos teisėsaugos ieškoma N.Venckienė nuotraukoje atrodė beveik taip pat kaip prieš pasprukdama iš Lietuvos, tik šviesiai dažyti plaukai buvo kiek ilgesni nei tuomet, kai ją nuolat apkirpdavo teta Audronė Skučienė.

* Įtarimus N.Venckienei apibendrinę prokurorai dėl garsiosios bėglės JAV ruošia naują teisinės pagalbos prašymą. „Lietuvos rytas“ neseniai išsiaiškino, jog Policijos departamento pareigūnai tikslią N.Venckienės buvimo vietą žinojo praėjus vos savaitei nuo jos dingimo, tačiau įteikti šaukimo nepavyko.

* Į „Lietuvos ryto“ fotoobjektyvą užsienyje yra patekęs ir kitas garsus bėglys – bankrutavusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas (nuotr. dešinėje).

* 2013 metų rugpjūčio pabaigoje jis buvo nufotografuotas besimaudantis Bezdonojės ežere, esančiame netoli Rusijos sostinės Maskvos.

* Prokuratūros ieškomas verslininkas mėgavosi gaiviu vandeniu, dalyvavo paplūdimyje vykusiame sporto turnyre.

* Praėjusių metų kovą „Lietuvos ryto“ žurnalistas Maskvos restorane visai šalia Kremliaus vėl sutiko V.Romanovą.

* Tuo metu Lietuvos teisėsaugos institucijos skelbė, kad intensyviai ieško 2013 metų gegužę iš Lietuvos pasprukusio bankininko. Buvo paskelbta tarptautinė jo paieška, teismas už akių leido jį suimti.

* „Lietuvos ryto“ žurnalistui jo nereikėjo net ieškoti. Nuo pašalinių akių Maskvoje nesislapstantis V.Romanovas restorane pats priėjo prie žurnalisto iš Lietuvos ir ilgai kalbėjosi apie gyvenimą Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.