Nudurto, o po to padegto vilniečio draugai kalba apie kerštą

Linksmas, draugiškas, visuomet besišypsantis – tokį šeštadienio vakarą Vilniuje žiauriai nužudytą 24 metų Edvardą Levkovicių prisimena jo draugai. Vaikinas buvo nudurtas, o po to padegtas.

E.Levkovicius nežinomų žudikų auka tapo nuošalioje Vilniaus vietoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr. iš archyvo
E.Levkovicius nežinomų žudikų auka tapo nuošalioje Vilniaus vietoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 7, 2015, 9:52 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:39 AM

„Jis buvo auksinės širdies, kam kilo ranka nužudyti tokį žmogų?“ – socialiniuose tinkluose gerų žodžių jaunuoliui negailėjo būrys jo draugų ir pažįstamų, o jo žudikams žadėjo surengti savo linčo teismą, jei juos ras anksčiau negu policijos pareigūnai.

„Negalės ramiai miegoti tie, kas jį nužudė. Aš juos pats surasiu ir kaip šunis nudėsiu“, – atkeršyti už žiauriai nužudytą draugą žadėjo vienas E.Levkoviciaus draugas.

Kvietė gesinti padangų

Policija vakar nei E.Levkoviciaus artimiesiems, nei jo draugams gerų žinių neturėjo – įtariamieji dar nebuvo sulaikyti.

„Įvykis tiriamas, bandoma išsiaiškinti visas aplinkybes“, – kaip įprasta tokiais atvejais kalbėjo pareigūnai.

Pranešimas apie Vilniaus Fabijoniškių rajono pašonėje, L.Zamenhofo gatvėje, kilusį gaisrą buvo gautas šeštadienį šiek tiek po 23 valandos.

Tiesa, Bendrojo pagalbos centro telefonu buvo pranešta ne apie nužudytą žmogų, o apie Gedvydžių gatvėje esančiame garažų masyve degančias padangas.

Vėliau paaiškėjo, kad skambinęs asmuo arba nežinojo tikslaus adreso, arba specialiai bandė suklaidinti ugniagesius nurodydamas jiems netikslią vietą.

Mirė nuo dūrių į kaklą

Ugniagesių, radusių, kur liepsnoja ugnis, laukė netikėtas radinys – apdegęs žmogaus kūnas.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos ekipažai ir greitosios pagalbos medikai, kurie ir konstatavo jaunuolio mirtį.

Šalia kūno buvo pritaškyta nemažai kraujo, tad tyrėjams nekilo abejonių, kad įvykdyta žmogžudystė. Šiek tiek daugiau laiko prireikė nustatyti, nuo ko mirė jaunuolis. Įdėmiai apžiūrėjus jo kūną kakle buvo rastos dvi pjautinės ir durtinės žaizdos.

Bandė sunaikinti pėdsakus

Kraujo pėdsakai rodo, jog E.Levkovicius buvo nužudytas toje pačioje vietoje, kur buvo rastas jo lavonas – laiptų, vedančių į garažus, apačioje, prie grotomis užtvertų durų.

Iki šiol nežinomas asmuo ar asmenys jaunuoliui dukart peiliu smeigė į kaklą, o jam mirus nepasivargino kūno paslėpti, nors visai netoli yra miškas, kuriame yra nemažai duobių ir apleistų pastatų liekanų.

Nusikaltėliai E.Levkoviciaus kūną apipylė degiuoju skysčiu ir padegė galbūt tikėdamiesi, jog ugnis sunaikins jų pačių pėdsakus.

Paliko asmeninius daiktus

Iš nusikaltimo vietos sprukę nusikaltėliai pamiršo paimti E.Levkoviciaus kuprinę, kurioje tarp kitų daiktų buvo ir Edvardo vardu išduotos banko mokėjimo bei įvairios nuolaidų kortelės.

Jos ir padėjo iš karto nustatyti jaunuolio tapatybę – tai 1990 metų rugsėjį gimęs E.Levkovicius.

Garažai, prie kurių įvykdytas nusikaltimas, yra seni, bet naudojami. Nuo jų iki artimiausių gyvenamųjų namų yra apie 60–70 metrų, bet ši vieta, kurioje nužudytas žmogus, nelabai matoma pro gyvenamųjų namų langus. Todėl čia dažnai vykdavo išgertuvės.

Buvo švenčiama ir šeštadienio vakarą. Netoli įvykio vietos rastas tuščias degtinės butelis, voliojosi keli pakeliai sulčių.

Socialiniuose tinkluose nužudytojo draugai teigia, kad E.Levkovicius, taip pat, kaip ir dauguma jaunuolių, kartais išgerdavo, bet toli gražu nebuvo priklausomas nuo alkoholio.

E.Levkovicius gyveno Fabijoniškių rajone. „Jo tėvai – labai geri ir kultūringi žmonės. Užuojauta jiems“, – su nužudytuoju atsisveikino jo draugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.