Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius

VSAT pareigūnams įkliuvo du teisingumo vengę lietuviai. Vieną jų pasieniečiai sulaikė mikroautobusu grįžtantį į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės, kitą iš savo šalies išsiuntė Nyderlandų teisėsaugininkai.

Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-07 12:11, atnaujinta 2018-01-07 10:01

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo informacijos, kad reisu iš Amsterdamo atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiams perdavė voką. Jame buvo iš Nyderlandų už neteisėtą buvimą šioje šalyje išsiųsto 34 metų Klaipėdos gyventojo dokumentai.

Informaciją apie šį vyrą VSAT pareigūnai patikrino turimose duomenų bazėse ir išsiaiškino, kad nemalonumų jis turi ir Lietuvoje. Nustatyta, kad klaipėdietis yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Dėl šios priežasties jo paiešką 2011 m. rugpjūčio pabaigoje buvo paskelbęs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Apie vyro sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė Vilniaus oro uoste budėjusiems policijos pareigūnams.

Šeštadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes Benz“ angliškais valstybiniais registracijos numeriais. Juo iš Jungtinės Karalystės vyko grupė žmonių. Vairuotojo asmens bei transporto priemonės dokumentai buvo nepriekaištingi. Tvarkingi buvo ir daugelio keleivių pateikti dokumentai, tačiau vienam vyrui kelionės tęsti pasieniečiai neleido.

Paaiškėjo, kad 19 metų Rokiškio gyventojas yra nuteistas už nusikaltimo padarymą, tačiau vengė atlikti jam paskirtą bausmę. Jo nuo praėjusių metų vasario ieškojo Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. VSAT pareigūnai vyrą išlaipino iš mikroautobuso ir apie ieškomojo sulaikymą pranešė paieškos iniciatoriui. Tą pačią dieną rokiškėnas perduotas Kalvarijos policijos pareigūnams.

Šiemet VSAT pareigūnams iš viso įkliuvo 154 asmenys, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos bei užsienio šalių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.