Baltarusijos šnipo pasigedo Lietuvoje gyvenanti motina

Šnipinėjimu kaltinamo R.Lipskio nepažinojo nė vienas apklaustų liudytojų.

Teisme apklausti liudytojai R.Lipskio nepažinojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Teisme apklausti liudytojai R.Lipskio nepažinojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 8, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:32 AM

Teisme paaiškėjo, jog informaciją apie Lietuvą rinkusio baltarusio Sergejaus Kurulenkos jau beveik dvejus metus nematė nei Lietuvoje gyvenanti jo motina, nei sesuo.

„Oksana iš brolio labai norėtų sulaukti bent sveikinimų per šventes, deja, to nėra“, – VAT pasakojo su S.Kurulenkos seserimi gyvenantis Valdas Korizna.

S.Kurulenka su žmona ir abiem dukterimis kartą kelioms dienoms buvo atvykęs į Švediją, kur pastaruoju metu dirba ir gyvena V.Korizna.

Kuo konkrečiai užsiima draugės brolis, V.Korizna taip ir nesuprato, bet kartais Vilniuje jam leisdavo naudotis įmonės automobiliais. „Jam reikėdavo nuvežti žmones iš stoties į „Akropolį“, – pasakojo V.Korizna.

Vieno naktinio klubo šokėja Ksenija Lukaševič su Sergejumi Kurulenka susipažino atsitiktinai. Prieš keletą metų baltarusis moteriai padėjo pakeisti automobilio padangą.

Kelių minučių užteko, kad jie taptų draugais. S.Kurulenka su K.Lukaševič kartu eidavo į kavines, vyras jai padėdavo suremontuoti automobilį. Už tai K.Lukaševič jam leisdavo naudotis savo automobiliu.

Savo automobilį S.Kurulenka pardavė Lietuvoje, tai jam padėjo padaryti K.Lukaševič, nes savininkas dažnai išvykdavo į Baltarusiją. Automobilį pardavusi moteris savo bičiulio neberado, todėl už mašiną gautus pinigus atidavė Ukmergėje gyvenančiai S.Kurulenkos motinai.

Kaip ir kitoms pažįstamoms moterims S.Kurulenka pasakojo, jog dirba turizmo srityje.

S.Kurulenką pažinojo ir vienai turizmo agentūrai Ukmergėje vadovaujanti Giedrė Petrauskienė – 2006 metais jie susipažino viename seminare. Baltarusis kelis kartus lankėsi jos įkurtoje agentūroje, kol buvo ten įdarbintas. S.Kurulenka prašė darbo, nes norėjo gauti nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje.

Kelionių agentūroje jis dirbo apie pusę metų ir parengė keletą kelionių maršrutų po Baltarusiją. Kai pritrūko šia šalimi besidominčių turistų, sutartis su juo buvo nutraukta.

Paslaptingą baltarusį paskutinį kartą G.Petrauskienė matė užpernai metų rugpjūtį Ukmergės miesto šventėje.

Šnipinėjimu kaltinamo R.Lipskio nepažinojo nė vienas apklaustų liudytojų.

R.Lipskis buvo sulaikytas praėjusiais metais. Iki sulaikymo jis dirbo bendrovėje „Oro navigacija“, įsikūrusioje šalia Vilniaus oro uosto. Vilnietis kaltinamas slapta fotografavęs dokumentus su Vilniaus oro uosto bei „Oro navigacijos“ plėtros bei apšvietimo projektais ir  perduodavęs juos baltarusiui S.Kurulenkai.

Kaltinime teigiama, jog R.Lipskis domėjosi ir Zoknių oro uostu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.