Sugyventinį pasiuntė myriop vieninteliu peilio dūriu

Sugyventinio tyčiniu nužudymu kaltinama 34 metų kretingiškė visą teismo posėdį braukė ašaras ir kūkčiojo. Tačiau tai tikriausiai nepadės jai išvengti griežtos bausmės.

A.Butkienė tikino sugyventinio mirties netroškusi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Butkienė tikino sugyventinio mirties netroškusi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 8, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:08 AM

Tragedijos kaltininkas – alkoholis. Sugyventinių bičiuliai Klaipėdos apygardos teisme kalbėjo, kad pora buvo kaip pora, o visos problemos kildavo išgėrus alkoholio – tuomet iškart prasidėdavo nesutarimai ir konfliktai.

Taip nutiko ir pernai gruodžio 18-ąją. Aušra Butkienė su trejais metais jaunesniu Andriumi Narvilu buvo apsvaigę nuo alkoholio. Tragedija įvyko Kretingoje, Kęstučio gatvės daugiabutyje.

„Vakare man paskambino Andrius ir pakvietė ateiti, sakė turi porą „bambalių“ alaus. Jo telefonas buvo sugedęs, o reikėjo pasiskambinti dėl darbo. Sėdėjome prie stalo, atsigėrėme, jie vėl ėmė bartis. Net nekreipiau dėmesio – taip visada. Tai buvo normalu – abu karštakošiai. Ji kažką sakė, prieštaravo, jis uždavė per pakaušį, liepė nepertraukinėti. Jai turbūt trūko kantrybė – čiupo peilį nuo stalo ir iš karto dūrė atbula ranka. Be jokių grasinimų. Įdūrė, ištraukė kruviną peilį ir padėjo ant stalo“, – teisme aiškino poros bičiulis.

Jis pasakojo, kad A.Narvilas išlaikė savo moterį, su kuria kartu gyveno maždaug trejus metus: vyras dirbdavo, iš kaime gyvenančios motinos parveždavo bulvių, kitokių gėrybių.

Pakako vienintelio dūrio į krūtinę. Pažeidus aortą vyras mirtinai nukraujavo ir netrukus mirė.

Poros bičiulio iškart iškviesti medikai niekuo nebegalėjo padėti. Nepadėjo ir tai, kad sugyventinė iki atvykstant medikams vykdė jų nurodymus – užspaudė žaizdą rankšluosčiu ir laikė.

Iki šiol neteista našlė A.Butkienė savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Ji tikino, kad sugyventinio mirties netroško. Esą ji stovėjo prie stalo ir pajuto, tarsi A.Narvilas rengiasi ją pulti – šis visada kišenėje nešiodavosi lenktinį peiliuką. Tuomet ji neva norėdama apsiginti čiupo pirmą po ranka pasitaikiusį daiktą.

Mirusiojo motina pateikė teismui civilinį ieškinį – ji prašo priteisti beveik 29 tūkst. eurų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.