Kaltinimai dėl išardytų naujų automobilių pareikšti 6 piliečiams

Kelmės policija baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje šeši asmenys kaltinami vogtų automobilių įgijimu, jų išardymu, sukčiavimu, kitais nusikaltimais.

Kaltinimai dėl išardytų naujų automobilių pareikšti 6 piliečiams.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Kaltinimai dėl išardytų naujų automobilių pareikšti 6 piliečiams.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:59 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, praėjusiųjų metų sausio 29 d., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato kriminalistai Kelmės r., Liolių seniūnijoje, atokiame kaime aptiko didelę krūvą  supjaustytų automobilių kėbulų. Tai buvo iš anksto planuoto, ilgo tyrimo pradžia, po kurio sekė kratos Kelmės mieste ir rajone, Šiauliuose.

Kratų metu buvo rasta supjaustytų automobilių kėbulų ir didelis kiekis išardytų automobilių atskirų detalių. Rastų automobilių dalių identifikaciniai tyrimai, kuriuos atliko  Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimo biuro bei Lietuvos policijos  Kriminalistinių tyrimo centro specialistai, užtruko pusę metų, o rezultatai pribloškė net visko mačiusius kriminalistus. 

Tyrimo metu nustatyta, kad atskiros automobilių dalys priklauso 18 automobilių, kurie buvo pagrobti Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Olandijoje. Tai – 2-5 metų senumo „Audi A5“, BMW X5, „Toyota Raw 4“, „Mercedes Benz ML“, „Mercedes Benz CL500“, „Toyota Land Cruiser“ ir kitų markių automobiliai.

Dar 30-čiai automobilių pavyko identifikuoti tik jų markes, nes visi kėbuluose buvę identifikaciniai VIN numeriai buvo panaikinti juos išpjaunat, panaikinti ir kiti buvę žymekliai. Kol specialistai dirbo su surastais automobilių kėbulais ir atskiromis jų detalėmis, Kelmės kriminalistai nustatinėjo asmenis, kurie galėjo būti susiję su surastais daiktais.

Tyrimo metu paaiškėjo ir kiti galimi  įtariamųjų asmenų  organizuotoje grupėje padaryti nusikaltimai – sukčiavimai, kurių metu, inscenizavus du eismo įvykius, iš draudimo bendrovių buvo gautos 60 tūkst. 253 litų draudiminės išmokos. Vieno iš sukčiavusiųjų asmenų atžvilgiu tyrimas buvo atskirtas, nes jis draudimo bendrovei atlygino 25 tūkst. 134 litų žalą.

Baigus ikiteisminį tyrimą, įtariamaisiais pripažinti ir bus teisiami šeši 22-43 metų asmenys (dar vienas vyras (gimęs 1961 m.) nuo tyrimo slapstosi ir bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn jį suradus) dėl sukčiavimo, dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo, dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.