Pasieniečiai sulaikė ieškotus lietuvį ir baltarusį

Kauno oro uoste ir prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė vilnietį ir baltarusį. Lietuvio ieškojo Vilniaus policija, užsieniečio – Lenkijos teisėsaugininkai.

Pasieniečiai sulaikė ieškotus lietuvį ir baltarusį.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai sulaikė ieškotus lietuvį ir baltarusį.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:06 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte patikrino į Baltarusiją vykusį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz 230“. Jo vairuotojo bei transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau iš mašinos pasieniečiai išlaipino keleivį. Pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad 51 metų baltarusis nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos buvo ieškomas Lenkijoje. Šios šalies teisėsaugininkai yra išdavę jo arešto orderį.

VSAT pareigūnai neleido baltarusiui vykti per valstybės sieną. Vyras perduotas Vilniaus apskrities policijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu iš Dublino atskridusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad vieno keleivio, 35 metų Vilniaus gyventojo, ieškojo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Nuteisto už baudžiamojo nusižengimo padarymą vyro paieška paskelbta prieš metus, 2014-ųjų balandį.

Apie ieškomojo sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną vilnietį perdavė Kauno policijos pareigūnams.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 157 teisingumo vengusius asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos bei užsienio valstybių teisėsaugos žinybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.