Vagys Kaune taranavo prekybos centrą, po to sudegino dvi mašinas

Ketvirtadienį paryčiais Kaune nusikaltėliai automobiliu taranavo K.Baršausko gatvėje esantį prekybos centrą, išplėšė bankomatą, o vėliau įvykio vietoje automobilį sudegino.

Plėšikai įvykio vietoje sudegino automobilį.<br>A.Karaliūno nuotr.
Plėšikai įvykio vietoje sudegino automobilį.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 9, 2015, 8:13 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:24 AM

Plėšikų taikiniu apie 4 valandą ryte tapo bankomatas, įrengtas prie įėjimo į prekybos centrą „Molas“. Jie automobiliu „Audi“ rėžėsi į stiklinę sieną.

Pirminiais duomenimis, plėšikams pavyko išversti bankomatą, kuris buvo įkeltas į kitą nusikaltėlių automobilį. Vėliau juo plėšikai ir paspruko.

Apgadintą seno modelio „Audi“ nusikaltėliai sudegino įvykio vietoje apipylę degiuoju skysčiu. Mašina visiškai sudegė. Manoma, kad ji galėjo būti vogta.

Apie 5 valandą 30 minučių netoli Laukiškių kaimo (Prienų r.) rastas sudegintas mikroautobusas „Volkswagen Transporter“. Jo salone rastas bankomatas. Neabejojama, kad būtent šia transporto priemone iš Kauno spruko nusikaltėliai. 

Įvykio vietoje dirba pareigūnai. Jie kol kas negali atskleisti, kiek pinigų buvo bankomate, nežinoma, ar juos plėšikams pavyko paimti. 

Išpuolį nufilmavo prie prekybos centro įrengtos vaizdo kameros, tačiau šis įrašas menkai padės išaiškinti įtariamuosius.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau – Kauno apskr. VPK)  pranešė,  kad apie apie 4.20 val. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Kaune, K. Baršausko g., iš prekybos centro pavogtas bankomatas.

Pirminiais duomenimis, ne mažiau kaip 4 asmenų grupė šviesios spalvos automobiliu „Audi 100“ įvažiavo į prekybos centro virtininį lango stiklą, kur stovėjo bankomatas ir jį išvertė.

Tuomet bankomatas buvo pakrautas į mėlynos spalvos automobilį „Volkswagen Transporter“. Asmenys padegė apgadintą automobilį „Audi 100“ ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Abu automobiliai vogti.

Automobilis „VW Transporter“ rastas Prienų r., netoli Laukiškės k., laukuose sudegęs. Automobilyje rasta bankomato dalių. Kiek pinigų buvo bankomate ir padaryta žala nustatinėjama.

Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. (baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų).

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai. Jeigu esate šios vagystės liudytojai, ar turite kokių nors duomenų apie minėtą įvykį, prašome informuoti Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos II-ojo skyriaus pareigūnus tel. (8 37) 30 34 05, 30 30 91, 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.