Pensininkė mokės baudą už prekybą mirtimi alsuojančiu pilstuku

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme H.J. (gimusi 1938) buvo paskelbtas nuosprendis už žmogaus sveikatai pavojingos medžiagos – denatūruoto etilo alkoholio skiedinių laikymą ir platinimą.

Pensininkė mokės baudą už prekybą mirtimi alsuojančiu pilstuku.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pensininkė mokės baudą už prekybą mirtimi alsuojančiu pilstuku.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:19 AM

Kaip rašoma teismo pranešime, teismas moterį pripažino kalta ir įpareigojo ją sumokėti 18 MGL (t.y. 677,88 eurų) dydžio baudą.

H.J. neigė pardavinėjusi alkoholį, savo kaltę pripažino tik iš dalies – alkoholis jos teigimu buvo skirtas asmeninėms reikmėms. Tačiau moters kaltė įrodyta liudytojų parodymais, specialistų išvadomis, kratos metu surinktais įrodymais. H.J. jau yra du kartus teista už tokius pat nusikaltimus.

Kaltinamoji teigė alkoholį praėjusių metų balandį nusipirkusi iš nepažįstamos moters, kuri pasibeldusi į duris pasiūlė nusipirkti pigaus alkoholio. Iš viso kaltinamoji nusipirko daugiau nei 10 įvairios talpos butelių. Pirkinius ji pasidėjo į virtuvinę spintelę. Po mėnesio į jos duris pasibeldė policijos pareigūnai, kurie kratos metu aptiko minėtus butelius su alkoholiu.

Etilo alkoholis yra nuodinga, narkotinių savybių turinti medžiaga, kurios didesnės vienkartinės dozės gali sukelti ūmią mirtį. Izopropilo alkoholis, kurio rasta H.J. platintuose skiediniuose, yra dvigubai toksiškesnis už etilo alkoholį. Izopropilo alkoholis naudojamas dažniausiai naudojamas pramonėje ir buityje.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.