Įtariamasis verslininko nužudymu teisiamas už šuns vagystę

Į teisiamųjų suolą sėdo 26 metų klaipėdietis Marius Jonkus, įtariamas nužudęs verslininką Vilmantą Dundulį. Tyčinio nužudymo byla dar neatversta – kol kas narpliojami ankstesni smulkesni klaipėdiečio nusikaltimai: šuns ir pinigų vagystės.

Kol kas M.Jonkus aiškinasi dėl šuns ir pinigų vagysčių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kol kas M.Jonkus aiškinasi dėl šuns ir pinigų vagysčių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 13, 2015, 12:57 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:11 PM

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teisme M.Jonkus visiškai pripažino kaltę dėl svetimų pinigų pasisavinimo, bet ankstesnę versiją dėl šuns vagystės paneigė. Jis paprašė, kad į teismo posėdį būtų iškviestas šuns savininkas Vygantas ir klaipėdietė Kristina.

Neatmetama, kad šuns pagrobimo istorija susijusi su verslininko žūtimi. Spėjama. kad Kristina – buvusi M.Jonkaus mergina.

Per teismo posėdį, kuriame M.Jonkui buvo paskirta trijų mėnesių suėmimo kardomoji priemonė, jis kalbėjo, kad ginklo, kurį pagrobė iš nužudytojo, reikėjo pagąsdinti Kristinos draugą, kad šis esą nežemintų ir neskriaustų merginos.

Kaltės dėl svetimų pinigų vagystės M.Jonkus neneigė.

2014 metų rugsėjo 23-ąją, praėjus porai savaičių po šuns vagystės, apie pusę antros nakties, M.Jonkus su bičiuliu sėdėjo uostamiesčio bare Laukininkų gatvėje.

„Gurkšnojome alkoholinius gėrimus. Šalia mūsų prisėdo nepažįstamas vyras, ėmė kalbinti, kitus vaišino alkoholiniu. Pinigus demonstratyviai išsitraukdavo iš kelnių kišenėje buvusio „Marlboro“ pakelio. Paberdavo ant stalo – supraskite, barmenas turi pasiimti. Ir vėl sukišdavo į pakelį ir įdėdavo į kišėnę. Tas pakelis buvo pusiau išlindęs. Paėmiau jį ir išėjau, net neįsivaizduoju, kodėl taip padariau. Tiesiog taip išėjo“, – pirmadienį teisme aiškino M.Jonkus.

Tuomet jis su bičiuliu nuėjo į kitą barą, paskui – į kazino, kur esą bičiulis visus pinigus pralošė.

Nukentėjęs vyras teismui pateikė 463,39 euro ieškinį. Kaltinamasis teigia, kad pinigų buvo mažiau, bet su ieškiniu sutinka.

Epizodas dėl šuns bus nagrinėjamas kitame teismo posėdyje, į kurį bus kviečiama Kristina ir šuns šeimininkas, nors užsienyje dirbantis vyras prašė nagrinėti bylą jam nedalyvaujant.

Kokios bebūtų paskirtos bausmės už šiuos nusikaltimus, tai tebus tik labai menkas nemalonumas lyginant su tuo, kas dar laukia M.Jonkaus.

Jis įtariamas šįmet vasario 10 dieną nušovęs 53 metų V.Dundulį.

Tądien pas verslininką į jo tėvų namus jis atėjo pirkti pistoleto, apie kurį perskaitė vienoje interneto svetainėje. Nušovęs vyrą jis dingo, o po poros dienų buvo sulaikytas pietinėje miesto dalyje su tuo pačiu pagrobtu ginklu.

Teismo salėje M.Jonkus pripažino kaltę ir gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo. Spėjama, kad žudyti jis neplanavo – atėjo pirkti ginklo, bet neturėjo pinigų.

Iki lemtingo susitikimo verslininkas V.Dundulis ir jo nužudymu įtariamas M.Jonkus buvo nepažįstami.

Pagrobtas ginklas – vokiškas „Sig Sauer“ kovinis pistoletas.

Anksčiau M.Jonkus buvo teistas už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Už 2009 m. rudenį įvykdytą nusikaltimą jam buvo paskirti 4 metai nelaisvės, 2013 m. rudenį klaipėdietis buvo paleistas iš pataisos namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.