Muitininkams teko traukti dyzeline plaukiojančias cigaretes

Praėjusios savaitės pabaigoje Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams kontrabandines cigaretes teko traukti iš dyzelinu pripildyto degalų bako.

Muitininkams teko traukti dyzeline plaukiojančias cigaretes.<br>Muitinės nuotr.
Muitininkams teko traukti dyzeline plaukiojančias cigaretes.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 11:33, atnaujinta 2018-01-06 23:34

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, penktadienį po vidurnakčio į Lietuvą per Lavoriškių kelio postą automobiliu „VW Passat“ atvykęs lietuvis J.K. veiksmu ir žodžiu deklaravo, kad draudžiamų prekių neveža, gabena tik asmeninius daiktus.

Posto pareigūnai, įvertinę riziką, nutarė automobilį patikrinti detaliau tikrinimo angare. Neilgai trukus išsiaiškinta, kad vyras vis dėlto sakė netiesą – dyzelino pilname degalų bake aptikta kontrabandinių rūkalų slėptuvė.

Patyrusiems muitinės pareigūnams neprireikė specialių priemonių slėptuvei aptikti, tačiau kiek užtruko ištraukti į polietileną suvyniotus cigarečių blokus, nes pirmiausia teko išsiurbti bake buvusius degalus.

Iš slėptuve paversto degalų bako ištraukta 700 pakelių „Minsk Capital“ ir „Fest“ cigarečių. Visos jos pažymėtos Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Piliečiui už kontrabandos gabenimą surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas, cigaretės bei automobilis sulaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.