Sugyventinę vienu peilio dūriu nužudęs šilališkis kalės 11 metų

Vienuolika metų nelaisvės – tokį nuosprendį antradienį išgirdo už sugyventinės nužudymą nuteistas 39 metų šilališkis. Ne kartą prieš savo moterį smurtavęs vyras pasiuntė ją myriop vieninteliu peilio dūriu į širdį.

Z.Petrošius pripažino, kad dėl visko kaltas alkoholis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Z.Petrošius pripažino, kad dėl visko kaltas alkoholis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 14, 2015, 4:02 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:13 PM

Klaipėdos apygardos teisme Zigmas Petrošius negalėjo konkrečiau paaiškinti, kas nutiko tragiškąją dieną. Atmintis šiam vyrui sutrinka ne pirmą kartą, kai reikia atgaminti nemalonius įvykius.

Pernai rugpjūčio 9 dieną Šilalės rajone, Radvičio kaime, nuo alkoholio apsvaigęs Z.Petrošius peiliu dūrė į krūtinės sritį devyneriais metais vyresnei sugyventinei. Nuo patirtų sužalojimų moteris iškart mirė.

„Neprisimenu, jau tiek laiko praėjo. Nuėjau miegoti, atsibudau, Regina šalimais guli. Nieko nesupratau, ėjau į lauką nusišlapinti, o čia pareigūnai antrankius uždėjo. Nesąmonė, kad Reginą nužudžiau. Kaip galėjau ją nužudyti ir prie lavono atsigulti“, – teisme stebėjosi Z.Petrošius.

Tos pačios dienos vakarą jis keturis kartus dūrė peiliu sugyventinės sūnui Donatui – sužalojo jam šlaunį ir lyties organus. Tuo viskas nesibaigė – Z.Petrošius su peiliu puolė kaimynę Danutę, grasindamas šią padurti.

Kaltinamasis neprisiminė ir įvykio, kaip pernai gegužės pabaigoje peiliu dūrė sugyventinei į koją ir sužalojo dešinį kelį. Jo atmintyje išliko tik tas momentas, kai jis traukia iš kojos peilį. O paskui lydi moterį pas gydytojus.

Tarp kaltinimų – ir rugpjūčio pradžioje virtuvėje įvykęs konfliktas, kai Z.Petrošius sugyventinei kumščiu trenkė, o paskui spyrė koja į galvą.

„Spardyt nespardžiau, gal vieną kartą smogiau ranka. O Donatą variau lauk, nes jis mane puolė, mušėmės, man kliuvo į veidą tokiu virtuviniu peiliu stikliniu kotu. Vis priekaištavo dėl mamos, nebegalėjau kentėti tokio terorizavimo“, – kalbėjo Z.Petrošius.

Penkias klases tebaigęs iki šiol neteistas vyras teisme nesugebėjo savarankiškai perskaityti priesaikos teksto.

Akivaizdu, kad dėl visų nelaimių kaltas alkoholis. To neneigė ir pats kaltinamasis. Tragedijos vakarą jam nustatytas sunkus girtumas – beveik trys promilės alkoholio: „visi bepročiai, kai išgeria“.

Tą dieną kompanija gėrė nuo vidurdienio, paskui vėl ėjo į parduotuvę, pirko dar du „bambalius“ alaus ir degtinės.

„Paskui neberadau nei alaus, nei „valstybinės“, pakėliau triukšmą. Donatas kabinėjosi, kad jo mamą mušu. Pamačiau ant grindų peilį ir smogiau vieną kartą. Atmintis buvo užtemusi. Peilį nunešiau į sandėliuką“, – tos dienos įvykius bandė dėlioti Z.Petrošius.

Vaikinas pabėgo. O jo motina buvo nužudyta vėlų vakarą.

Vyras tikino nenorėjęs, kad Regina pas jį gyventų, ne kartą varęs ją lauk. Jam namą buvo nupirkusi sesuo. Esą jam nepatikdavo, kad čia nuolat lankydavosi ir sugyventinės sūnus. Vyras esą užrakindavo duris, bet vaikinai įlipdavo per langus. Kaltinamasis svarstė, kad tas įtūžis galėjo ir nulemti tokias tragiškas aplinkybes.

Z.Petrošius nuteistas už sugyventinės nužudymą ir jos sūnaus sužalojimą, smurtavimą prieš artimą žmogų.

Motinos netekę sūnūs pareiškė neturtinės žalos ieškinį, bet kaltinamasis tikino tikino negalėsiąs jos atlyginti, nes jokio turto neturi.

Teismas civilinį ieškinį patenkino iš dalies – motinos netekusiems vaikams priteista 14500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.