Iš traukinio išlaipinti gruzinai į Lietuvą grįžo pėsčiomis

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris gruzinus nelegalus, neteisėtai patekusius iš Baltarusijos. Paaiškėjo, kad šie užsieniečiai prieš kelias dienas į Lietuvą bandė atvykti traukiniu, tačiau Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai tąkart jų neįleido į Lietuvą.

Iš traukinio išlaipinti gruzinai į Lietuvą grįžo pėsčiomis.<br>VSAT nuotr.
Iš traukinio išlaipinti gruzinai į Lietuvą grįžo pėsčiomis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 11:15 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:52 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Lavoriškių kaimu esančioje autobusų stotelėje sulaikė tris įtartinus asmenis. Išsiaiškinta, kad 26 ir 31 metų vyrai bei 31 metų moteris yra Gruzijos piliečiai.

Jie turėjo gruziniškus dokumentus: moteris – asmens tapatybės kortelę, vienas vyras – pasą, kitas – vairuotojo pažymėjimą. Trijulė taip pat nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais.

Sulaikytieji iškart prisipažino neteisėtai perėję valstybės sieną iš Baltarusijos, tačiau negalėjo nurodyti tikslios pažeidimo vietos.

Įvykio aplinkybes aiškinęsi VSAT pareigūnai nustatė, kad gruzinai į Lietuvą pėsčiomis atėjo neleistinoje vietoje ties Vilniaus rajono Kaponiškių kaimu. Tuomet Lavoriškių seniūnijos apylinkėse atėjūnai dar paklaidžiojo, kol buvo sulaikyti autobusų stotelėje.

Paaiškėjo, kad ši trijulė į Lietuvą jau mėgino atvykti balandžio 12-osios vakare traukiniu Minskas – Vilnius. Tuomet dokumentus Kenos geležinkelio kontrolės punkte tikrinę pasieniečiai informavo gruzinus, kad į Lietuvą jie nebus įleisti, nes neturi vizų. Per Medininkų kontrolės punktą gruzinai buvo grąžinti į Baltarusiją ir perduoti šios šalies pasienio žinybos pareigūnams.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po apklausos nelegalai uždaryti į areštinę.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 24 gruzinus, neteisėtai perėjusius valstybės sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.