Recidyvisto grasinimas prokurorei: iš dantų darysiuosi karolius

Iš kalinimo įstaigos nebeišeinantis Pakruojo rajono gyventojas 25 metų Mindaugas Šimkus trečiadienį išklausė aštuntą nuosprendį. Šįkart – už grasinamąjį laišką Utenos prokurorei.

Konvojaus pareigūnų į teismą atvesdintas M.Šimkus vengė pakelti akis.<br>G.Šiupario nuotr.
Konvojaus pareigūnų į teismą atvesdintas M.Šimkus vengė pakelti akis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 15, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:06 PM

Už vagystes, plėšimus, turto prievartavimą ir nužudymą teistas M.Šimkus pernai spalio 19-ąją parašė ir išsiuntė Utenos prokurorei du laiškus, kuriuose reikalavo susimokėti už ramybę.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje buvęs M.Šimkus vieną laišką parašė savo vardu, antrąjį – svetimu. Septynias klases baigęs kalinys abu raštus sudėjo į vieną voką ir išsiuntė pareigūnei.

Atplėšusi gautą laišką prokurorė apstulbo – įkalintasis reikalavo į jo asmeninę sąskaitą pervesti 4000 litų. Antrajame laiške suma nebuvo įvardyta.

Jei reikalavimas nebūsiąs įvykdytas, pagrasinta susidoroti ir su pareigūne, ir su jos artimaisiais.

Itin detaliai būsimąją egzekuciją aprašęs M.Šimkus grasino aukoms išlupti dantis ir pasidaryti karolius.

Per ikiteisminį tyrimą ir teisme nusikaltėlis neneigė rašęs laiškus. Jis tikino, jog tai buvo pramoga – žinojo, kad įklius, bet norėjo pasivažinėti po kalinimo įstaigas, susitikti su seniai matytais draugais.

Šiaulių apylinkės teismas konstatavo, kad prieš pustrečių metų už nužudymą 11 metų įkalintas ir atlikdamas bausmę vėl nusikaltęs M.Šimkus yra prilygintinas recidyvistui.

Turtą prievartauti bandžiusiam Pakruojo rajono gyventojui teismas skyrė pusantrų metų kalinimo bausmę, bet ją sumažino trečdaliu.

Ši bausmė nesubendrinta su ankstesniuoju nuosprendžiu, nes M.Šimkus teisiamas dar keliose bylose. Dar vieną nuosprendį jis išgirs šį penktadienį kartu su kalinimo įstaigoje siautusia telefoninių sukčių gauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.