Muitinėje pirkėjai varžėsi dėl 133 kilogramų gintaro

133 kilogramai gintaro žaliavos – tokią prekę pasibaigus teismams, pasiūlė Kauno teritorinė muitinė. Už prieš kelerius metus pasienyje konfiskuotą nelegalią rekordinę gintaro siuntą buvo pasiūlyta 200 tūkstančių eurų.

Ši didelė gintaro žaliavos siunta buvo sulaikyta 2012 metų kovo mėnesį Kybartų kelio poste.<br>nuotr. iš LR muitinės archyvo
Ši didelė gintaro žaliavos siunta buvo sulaikyta 2012 metų kovo mėnesį Kybartų kelio poste.<br>nuotr. iš LR muitinės archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 6:14 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:46 PM

Į šešis maišus sukrauti gintaro gabalai viliojo ir masino pirkėjus. Parduodamos žaliavos apžiūrėti buvo atvykę per 30 žmonių. Tarp įvairaus dydžio neapdorotų gintaro gabalų keliolika buvo itin įspūdingo – vyriškos plaštakos dydžio.

Nors smalsaujančių buvo kelios dešimtys, konkursui pasiūlymus pateikė keturi dalyviai. Panevėžyje muitinės patalpose vykusio konkurso dalyviai varžėsi rimtai.

Tačiau daugelį pretendentų gąsdino kaina. Pradinė pasiūlytoji už 133 kilogramus stambokos frakcijos gintaro žaliavos siekė 83772, 12 eurų. Kiekvienas potencialus pirkėjas turėjo pasiūlyti savo kainą, ne mažesnę už pradinę, ir ją pateikti komisijai užklijuotame voke.

Trečiadienį Panevėžyje muitinės patalpose esančioje salėje susirinkę pirkėjai patys galėjo pamatyti, kokią sumą už įspūdingą kiekį stambokos frakcijos gintaro žaliavos siūlė kiekvienas konkurso dalyvis.

Atplėšus vokus su pasiūlymais ir patikrinus visus dokumentus, teisę nusipirkti konfiskuotą gintarą gavo bendrovė „Ltex group“. Jos atstovai pasiūlė didžiausią kainą. Bendrovės direktorius Tadas Žukauskas patvirtino, kad jų pasiūlytoji suma buvo 200 tūkstančių eurų.

Bendrovė „Ltex group“ užsiima didmenine ir mažmenine apatinio trikotažo prekyba. „Mums patiems to gintaro nereikia. Tačiau mes esame prekybininkai ir turime pirkėją, kurį domina ši prekė“, – sakė T.Žukauskas. Jis neslėpė, kad tikisi iš konkurso būdu pirktos gintaro žaliavos nemažai uždirbti.

Ši didelė gintaro žaliavos siunta buvo sulaikyta 2012 metų kovo mėnesį Kybartų kelio poste. Rusijos pilietis mikroautobuso „Renault“ grindyse buvo įrengęs slėptuvę. Joje paslėpė plastikiniuose maišeliuose supilstytus neapdorotus gintaro gabalus.

Pervažiuodamas pasienio zoną, vyras sakė nevežantis jokių draudžiamų prekių. Tačiau po detalaus patikrinimo paaiškėjo, kad mikroautobuso grindyse yra paslėpta rekordinė gintaro siunta. Tuo metu šis kontrabandinis krovinys buvo įvertintas 176 tūkstančiais litų. Po trejų metų jo kaina pakilo keturis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.