Nesėkminga diena draudžiamų daiktų „tiekėjams“

Per vieną dieną Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai sulaikė 4 asmenis, bandžiusius nuteistiesiems įmesti draudžiamų daiktų, ir užkardė net 19 mobiliųjų telefonų patekimą į teritoriją.

Nesėkminga diena draudžiamų daiktų „tiekėjams“.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Nesėkminga diena draudžiamų daiktų „tiekėjams“.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 10:07 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:03 PM

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, balandžio 9 dienos rytą Pravieniškių pataisos namų 3-iojo sektoriaus apsaugos poste budėjęs prižiūrėtojas pranešė, kad po galimai draudžiamų daiktų „šūvio“ šalia sektoriaus užsidegė žolė.

Pareigūnai puolė ieškoti įtariamųjų, apie tai buvo informuota pataisos namų patrulių grupė. Įvykio vietoje gesinant degančią žolę buvo rastas savadarbis parakinis įtaisas. Po poros valandų, tik grįžę į Pravieniškių II gyvenvietę, patruliai vėl gavo pranešimą, kad į 3-ojo sektoriaus gamybos zoną bandoma permesti draudžiamų daiktų.

Patruliams skubiai atvykus į įvykio vietą, buvo pastebėti nuo pataisos namų tvoros gyvenvietės link bėgantys du įtartini asmenys. Vienas jų buvo sulaikytas iš karto, o kitas įtariamasis vėliau buvo pastebėtas ir sulaikytas einantis link automobilio šalia daugiabučio namo.

Pareigūnai apžiūrėjo permetimo vietą sektoriaus teritorijoje ir surado tris paketus. Apie tai informuotas Kaišiadorių policijos komisariato budėtojas. Su policija apžiūrėjus paketus, rasta net 13 mobiliojo ryšio telefonų, mobiliojo ryšio telefonų antgalių – 11 vnt., USB jungtys – 5vnt., atminties kortelės MicroSD – 3vnt. ir dvi SIM kortelės.

Tos pačios dienos vakarą, apie 21 val. 15 min., panaudojant savadarbį suspausto oro įrenginį, padarytas dar vienas „šūvis“ į 3-io sektoriaus gyvenamosios zonos teritoriją. Pareigūnai spėjo perimti iššautą „tūtą“, kurioje buvo supakuoti 6 mobiliojo ryšio telefonai, 4 mobiliojo ryšio telefonų įkroviklių antgaliai, 2 USB laikmenos, 2 SIM kortelės, 3 laisvų rankų įrangos.

Patrulinės grupės pareigūnai įvykio vietoje sulaikė du automobiliu „Opel Vectra“ atvažiavusius vyrus. Automobilio salone rastas ir savadarbis suslėgto oro įtaisas.

Sulaikytieji asmenys, „tūtos“, savadarbiai šaunamieji įtaisai ir nuteistiesiems draudžiami daiktai perduoti Kaišiadorių policijos pareigūnams.

Pareigūnų patrulių grupės pastangų ir operatyvumo dėka nuo 2015 m. kovo mėn. iki balandžio 9 d. užkardyta net 16 permetimų į pataisos namus atvejų iš 18 galimų, rasta ir paimta net 30 draudžiamų daiktų paketų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.