Pravieniškių prižiūrėtojai sučiupo kaukėtą telefonų svaidytoją

Balandžio 15 d., apie 9.10 val. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai gavo pranešimą apie permetimą į 3-io sektoriaus teritoriją.

Įkalinimo įstaigos pareigūnai sučiupo kaukėtą ir ryškiaspalve liemene pasipuošusį telefonų svaidytoją.<br>Pravieniškių PTAK nuotr.
Įkalinimo įstaigos pareigūnai sučiupo kaukėtą ir ryškiaspalve liemene pasipuošusį telefonų svaidytoją.<br>Pravieniškių PTAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 5:15 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:46 PM

Pareigūnai nuvykę į įvykio vietą pastebėjo asmenį, kuris ant veido buvo užsidėjęs juodą kaukę, taip pat vilkėjo ryškiaspalvę šviesą atspindinčią liemenę. Teisės pažeidimo vietoje pastebėtas asmuo mėgino bėgti ir pasislėpti nuo įstaigos pareigūnų, tačiau Pravieniškių miestelyje esančiame garažų masyve buvo sulaikytas.

Sulaikytas asmuo buvo perduotas Kaišiadorių rajono policijos pareigūnams. Vyriškio apklausos metu paaiškėjo, kad tai vietinis Pravieniškių miestelio gyventojas D. N., paaiškėjo, kad šis asmuo už administracinės teisės pažeidimus, susijusius su šia įkalinimo įstaiga, sulaikomas jau ne pirmą kartą.

Atlikus sulaikyto asmens daiktų apžiūrą, jo kelnių kišenėje aptiktas medžioklinis iššokamas peilis. Pradžioje D. N. permetimo detalių atskleisti nenorėjo, tačiau išgirdęs per radijo stotį, kad pareigūnams pavyko paimti paketą, iškart įvardijo šio paketo turinį. Kartu su policijos pareigūnais atlikus šio paketo peržiūrą, D. N. pateikti duomenys apie paketo turinį pasitvirtino: jame buvo trys mobiliojo ryšio telefonai ir du mobilaus ryšio telefonų įkroviklių antgaliai.

Sulaikyto asmens elgesys buvo gan impulsyvus ir net agresyvus. Policijos pareigūnams jį išsivedant iš įstaigos, jį sulaikiusiems pataisos namų pareigūnams pažėrė dviprasmiškų gąsdinimų „aš dar sugrįšiu“.

Per 2015 m. pirmąjį ketvirtį įstaigoje jau buvo sulaikyti 5 draudžiamus nuteistiesiems turėti daiktus permetinėję asmenys. Surasta ir paimta net 12 nuteistiesiems skirtų paketų su uždraustais daiktas, tarp kurių daugiausiai pasitaiko mobiliojo ryšio priemonių.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje laisvės atėmimo ir arešto bausmes iš viso atlieka 2806 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.