Apie sprogmenį Kauno savivaldybėje pranešė visiškai girtas vyras

Kauno vyriausiajame policijos komisariate iš Bendrojo pagalbos centro penktadienio popietę buvo gautas pranešimas, kad Kauno miesto savivaldybėje yra padėtas sprogmuo. Pradėta dirbti pagal planą „Skydas“, į įvykio vietą iškviestos specialiosios tarnybos. Pastatas evakuojamas. Laukiama antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų. Apžiūrėjus pastatą, jokio sprogmens nerasta. Pirminiais duomenimis, nustatyta, jog melagingas skambutis buvo iš Mastaičių (Kauno r.).

Gautas pranešimas apie sprogmenį Kauno savivaldybėje. Evakuojami darbuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gautas pranešimas apie sprogmenį Kauno savivaldybėje. Evakuojami darbuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:19 PM

Iš pastato evakuoti savivaldybės darbuotojai. Iš pastato buvo evakuota 150 žmonių.

16.47 val. į įvykio vietą atvyko „Aro“ pareigūnai, kurie patikrino pastatą ir apie 17.30 val. konstatavo – sprogmenų nerasta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai nesėdėjo rankų sudėję ir greičiau nei 2 val. nustatė bei sulaikė 1972 m. gimusį įtariamąjį. Pastarajam nustatytas 3.20 prom. alkoholio girtumas.

Vyras sulaikytas savo gyvenamojoje vietoje, Aleksoto mikrorajone, Kaune. Pas jį rastas išjungtas mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele, iš kurio ir buvo skambinta.

Pranešimų apie neva padėtą sprogmenį Kauno miesto savivaldybės pastate sulaukiama ne pirmąkart. Kol kas nė vienas anoniminis pranešimas nepasitvirtino.

Apie padėtą sprogmenį pranešta praėjus dienai po to, kai naujuoju Kauno meru buvo inauguruotas Visvaldas Matijošaitis. Jis iš pastato evakuotiems darbuotojams leido eiti namo, nes darbo laikas vis tiek pasibaigs, iki atvažiuos „Aro“ pareigūnai.

Sulaukus pranešimo apie neva padėtą sprogmenį Kauno savivaldybės pastate, kartu su pareigūnais atvyko ir Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. Jis trumpai pasikalbėjo su meru V.Matijošaičiu.

Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d., už ką baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.