Kaliniams – laisvės atėmimo bausmė už telefonus

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TI-K) prižiūrėtojas

L.Lapinskui laikas už grotų pailgėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Lapinskui laikas už grotų pailgėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 17, 2015, 2:27 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:38 PM

Du nuteistieji kurstė jį piktnaudžiauti ir pasiilgino gyvenimą už grotų. Už nužudymą 17 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas tauragiškis Svajūnas Dičmonas iš viso pataisos namuose turės praleisti 19 metų.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę už įvairius sunkius ir labai sunkius nusikaltimus atliekantis Laimonas Lapinskas turės kalėti dar 11 metų – už šį nusikaltimą paskirtą bausmę VAT subendrino su dar neatlikta bausmės dalimi.

Vilniaus apygardos teismo (VAT) salėje vos tilpo išklausyti šio nuosprendžio susirinkę teisiamųjų draugai ir artimieji.

Teisėjos paklausti, ar suprato nuosprendį, S.Dičmonas ir L.Lapinskas choru atsakė: „Išgirdome, bet sunku suprasti“. „Dar Tomą Tamošiūną kartu su mumis tegul pasodina“, – šūktelėjo vienas jų.

Universiteto socialinę politiką studijuojantis 25 metų T.Tamošiūnas 2011 metais dirbo prižiūrėtoju Lukiškių TI-K.

Teigiama, jog jis sostinės „Lapinų“ grupuotei vadovavusiam ir ilgam laikui įkalintam L.Lapinskui už atlygį perdavė mobiliųjų telefonų ir SIM kortelių.

T.Tamošiūnui teismas skyrė subendrintą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo vieneriems metams. Buvęs kalėjimo prižiūrėtojas įpareigotas tęsti mokslus ir be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Teismas nustatė, kad L.Lapinskas 2011 m. rugsėjį Lukiškių TI-K T.Tamošiūnui perdavė raštelį su prašymu už 600 litų atlygį jam atnešti mobilųjį telefoną ir SIM kortelę. Dėl šių daiktų perdavimo T.Tamošiūnas turėjo paskambinti Pravieniškių atvirojoje kolonijoje kalinčiam S.Dičmonui.

S.Dičmonas kalėjimo prižiūrėtojui telefonu nurodė šiuos daiktus paimti iš jo žmonos. T.Tamošiūnas šiuos daiktus pirmiausia perdavė vienam iš Lukiškių TI-K laikomų suimtųjų, o po kurio laiko, paprašęs sandėlininko pagalbos, juos pernešė į kamerą, kur kalėjo L.Lapinskas.

Beveik po mėnesio T.Tamošiūnas L.Lapinskui dar kartą perdavė mobilųjį telefoną ir SIM kortelę.

Teismas pastebėjo, jog naudos siekdamas ir tarnyba piktnaudžiavęs kalėjimo prižiūrėtojas sumenkino Kalėjimo departamento ir Lukiškių TI-K vardą, o „visuomenei susidarė įspūdis, kad įtakingi kaliniai gali diktuoti savo taisykles net tokio griežto režimo įstaigose, kaip Lukiškių TI-K“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.