Leido suimti prie Prezidentūros susisprogdinti grasinusį vyrą

Derėjosi dvi valandas

Prašoma suimti prie Prezidentūros susisprogdinti grasinusį vyrą.<br>T.Bauro nuotr.
Prašoma suimti prie Prezidentūros susisprogdinti grasinusį vyrą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2015-04-17 10:25, atnaujinta 2018-01-06 14:43

Vilniaus policijos teigimu, sulaikytas vyras yra psichiškai nestabilus, jo reikalavimai buvo labai migloti ir nesusiję su politika.

Prokuroras Linas Kuprusevičius žurnalistams sakė, kad įtariamojo elgesys jam kelia abejonių, kitą savaitę jis kreipsis dėl įtariamojo medicininės ekspertizės. Vyrui pareikšti įtarimai dėl ketinimo įvykdyti teroristinį nusikaltimą.

Vedamas į teismo salę, Tomas Apivala žurnalistams teigė, kad taip elgtis prie Prezidentūros jį vertė banditai.

Derėjosi dvi valandas

Kaip jau buvo skelbta, trečiadienio popietę Vilniaus senamiestyje, prie Prezidentūros, vaizdas priminė įtempto siužeto filmą – atvyko gausios policijos ir medikų pajėgos, ugniagesiai, kaukėti „Aro“ pareigūnai ir net snaiperiai.

Specialiosios tarnybos į S.Daukanto aikštę atskubėjo po to, kai apie 16 val. 40 min. buvo gautas pranešimas, kad netoli Prezidentūros pastato vaikšto laidais apsikarstęs vyras su didžiuliu lagaminu ir grasina susisprogdinti.

Iš karto buvo įvestas planas „Skydas“. Atvykę antiteroristinių operacijų pareigūnai beveik dvi valandas vedė derybas su neadekvačiai į aplinką reaguojančiu vyru, o apie 19 val. nusprendė jį sulaikyti.

Sulaikymo operacija truko kelias sekundes. Prie vyriškio privažiavo „Aro“ šarvuotis, iš jo iššoko kaukėti pareigūnai, paskui šarvuotį atbėgo dar pareigūnų. „Aro“ kovotojai panaudojo elektrošoką ir vyriškis akimirksniu neteko galimybės priešintis.

Grasintojui buvo uždėti antrankiai. Prie jo dar privažiavo greitosios pagalbos automobilis, tačiau netrukus jis pasitraukė. Sulaikytas vyras (gim. 1982 m.) buvo išvežtas į Vilniaus apskrities VPK apklausti, o vėliau uždarytas į areštinę.

Išvežus vyrą išminuotojai apžiūrėjo prie Prezidentūros apsaugos posto likusį lagaminą. Netrukus paaiškėjo, kad lagamine – neįvardytos nepavojingos medžiagos ir tušti nealkoholinių gėrimų buteliai.

Netrukus paaiškėjo, kad taksistu dirbęs vyras turi psichikos problemų, jis buvo ne kartą gydytas. Pareigūnai vyriškiui planuoja skirti psichiatrijos ekspertizę, kad būtų nustatyta, ar jis gali atsakyti už savo veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?