Paskutinės Š. Žemaičio mintys „Facebook“ – apie pavydą ir mirtį

Dingusia be žinios laikyta Samanta Rakauskaitė rasta negyva. Jos palaikai aptikti šulinio dugne, maiše. Lietuvos žmonės užgniaužę kvapą laukė žinių apie netikėtai prapuolusią 22 metų merginą. Penktadienį gyvos ar mirusios merginos ieškojo daugybė pareigūnų ir savanorių.

Pora augino sūnų.
Pora augino sūnų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 8:02 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:43 PM

Kai kurie žmonės, išgirdę apie paiešką, atvažiavo net iš tolimų miestų, tačiau viskas baigėsi tragiškai. Įtarimai nužudymu pareikšti jos gyvenimo draugui Šarūnui Žemaičiui. Kartu jie augino mažametį sūnų.

Melavo žurnalistams

Dar savaitės pradžioje „Lietuvos ryto" televizijai pasakojančio apie dingusią draugę Š.Žemaičio balsas ir kūnas nenustojo drebėję. Susijaudinęs vaikinas prieš televizijos kameras graudinosi ir spėjo, kad mergina jį paliko dėl kito vyro. Tačiau tuo metu S.Rakauskaitės kūnas jau buvo nugrimzdęs į vandens telkinį.

Vaikino pokalbis su žurnalistais neprasprūdo pro akis akyliems lietuviams. Kalbėdamas su žurnalistais jis rietė istoriją, kad jo gyvenimo draugė socialiniame tinkle „Facebook“ susirado kitą vyrą.

Tačiau pastabūs žmonės iš pradžių pasižiūrėjo į jo paties „Facebook“ profilį. Dauguma viešame jo profilyje socialiniame tinkle atvirai klausė, kada vaikinas pasiduos teisėsaugai.

„Niekas nerado tos Samantos Rakauskaitės, nebesvaikit su tais savo pletkais, atsičiukinkit„, – taip Š.Žemaitis socialiniame tinkle komentavo pareigūnų vykdomas paieškas. Įdomu, kad dauguma žmonių ne reiškė palaikymą, o skatino vyrą pasakyti pareigūnams viską, ką jis žino.

„Šarūnai, pasielk vyriškai. Ar vėliau, ar dabar tau teks prisipažinti, tavo elgesys tave išduoda“, – tokių ir panašių komentarų buvo ne vienas.

Nusivylęs meile ir moterimis

Šarūno profilio socialiniame tinkle „Facebook" turinys patraukė ne vieno internauto dėmesį. Nors jo profilyje yra ne viena sūnaus ir jo motinos nuotrauka, greitai džiaugsmingas akimirkas iš krikštynų ar kalėdines šeimos nuotraukas pakeitė kitokie įrašai. Vaikinas dalijosi įvairiomis įžvalgomis apie gyvenimą ir jo prasmę, meilę ir moteris.

Iš vaikino publikuotos informacijos tapo aišku, kad jis pastaruoju metu buvo prislėgtas, dažnai galvodavo apie santykius ir jų prasmę, buvo užuominų ir apie mirtį.

„Geras ar blogas, mirsim visi“, – tokia nuotrauka Š.Žemaitis pasidalijo praėjusį penktadienį. Kitos dienos rytą jis pranešė apie savo draugės dingimą.

„Aš ne tas žmogus, kuris greit pamiršta“, „Skauda, kai reikia žvelgti į lūpas, kurių negali pabučiuoti“, „Šiek tiek pavydo santykiuose sveika. Juk gera žinoti, kad kažkas bijo tave prarasti“, – tokie ir panašūs įrašai tiesiog mirga Š.Žemaičio socialinio tinklo profilyje.

Tokie jo teiginiai sukelia įvairių minčių, juolab kad žurnalistams buvo pavykę sužinoti apie paskutinius Samantos planus. Savarankiška mergina ketino išsiskirti su Š.Žemaičiu ir gyventi atskirai. Ji net buvo nusižiūrėjusi būstą ir buvo davusi rankpinigius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.