S. Rakauskaitės kūnas – šulinyje, jos sugyventinis – už grotų

Penktadienį įvyko tai, ką daug kas nujautė nuo pat šios dramos pradžios. Kriminalistai sulaikė savaitę ieškotos Linkuvos gyventojos 21 metų Samantos Rakauskaitės sugyventinį, metais vyresnį Šarūną Žemaitį. Merginos niekas nepagrobė ir neišvežė, jos gyvybė užgeso netoli jos gyvenamos vietos. 

Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora, Gintaras Šiuparys

Apr 17, 2015, 2:46 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:38 PM

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Pareigūnai sulaikė iki tol keistokai besielgusį Š.Žemaitį. Įtartinus įrašus „Facebook“ skelbęs ir apie jį neva palikusią draugę kalbėjęs vyras įtariamas nužudymu.

Po pietų netoli Mūravoto tvenkinio esančiame šulinyje buvo rastas  S.Rakauskaitės kūnas. Ant galvos užmautas maišas, o kūnas įmestas į vandenį.

Šis šulinys yra buvusioje S.Rakauskaitės sugyventinio Š.Žemaičio močiutės sodyboje. Dabar ten niekas negyvena, teritorija apleista, šalia stovi apgriuvusi sodyba.

Suradę kūną, kriminalistai nuskubėjo į S.Rakauskaitės ir Š.Žemaičio namus – ieškoti įkalčių. Juos domina prie namų pastatytas lauko tualetas. Iškviestos sanitarinės tarnybos siurbia turinį, tikimasi rasti įkalčių, kurie patvirtintų nužudymą.

Įvykio vietoje – ir artimieji

Prie Pakruojo rajone esančio seno šulinio penktadienį nuo ryto dirbo ugniagesiai gelbėtojai. Jie ėmė pumpuoti vandenį iš gelmės. Netrukus šioje vietoje lrytas.lt žurnalistai pastebėjo pareigūnų sambrūzdį.

Vieta buvo skubiai aptverta „stop“ juosta. Į negyvenamą sodybą vietovėje, kurią vietiniai žmonės vadina Mūreliais, atvyko ir S.Rakauskaitės artimieji.

Netrukus pareigūnai patvirtino: šulinyje rastas kūnas.

Aukos pusseserė Inga Kriščiūnaitė telefonu portalui lrytas.lt pasakojo, kad visi artimieji labai sukrėsti šiurpaus įvykio. „Mamai suprastėjo sveikata, man – irgi“, –  kūkčiojo moteris.

Procesą stebintys liudininkai dar prieš randant kūną ėmė spėlioti, kad šulinio dugne gali būti žmogaus palaikai. Žmonės itin sujudo, kai pamatė tyrėjus su lagaminėliais rankose.

Visą ketvirtadienį narai dingusios moters kūno ieškojo Mūravoto kaime esančiame tvenkinyje. Apleistas šulinys, kurį apsupo pareigūnai, yra už maždaug 200 metrų nuo šio vandens telkinio.

Išžvalgė ir kitą tvenkinį

Netoli moters namų, kuriuose kartu su Š.Žemaičiu ji gyveno, esantį tvenkinį, narai išžvalgė dar sekmadienį.

Į kiek tolėliau nuo šių namų, Mūravoto kaime, esantį tvenkinį tyrėjus atkreipti dėmesį ragino ne vienas portale lrytas.lt šia tema rašytus straipsnius komentavęs asmuo.

Tuoj po pranešimo apie jaunos moters dingimą pradėta paieška, į pagalbą pasitelkti kinologai ir pasieniečių sraigtasparnis jokių rezultatų nedavė – S.Rakauskaitė prapuolė lyg skradžiai žemę.

Buvo svarstomos įvairios versijos – nuo pabėgimo iš namų, pagrobimo, savižudybės iki nužudymo.

S.Rakauskaitę pažįstantys žmonės savaitę nerado atsakymo į klausimą, kaip dvejų metų sūnų be galo mylinti moteris savo noru būtų galėjusi jį palikti.

Netrukus paaiškėjo, kad jauna moteris ketino skirtis su sugyventiniu ir jau buvo nusižiūrėjusi atskirą butą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.