Šarūnas Žemaitis prisipažino pasmaugęs Samantą Rakauskaitę

Iš pradžių veidą slėpė po gobtuvu, o vėliau išdrąsėjęs rodė vidurinį pirštą. Linkuvos gyventojos 21 metų Samantos Rakauskaitės nužudymu įtariamas jos sugyventinis Šarūnas Žemaitis šeštadienio rytą  buvo atvežtas į Šiaulių apylinkės teismą. Po valandą trukusio teismo posėdžio nuspręsta skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Š.Žemaitis slėpė veidą, tačiau po teismo posėdžio elgėsi įžūliau.<br>G.Šiupario nuotr.
Š.Žemaitis slėpė veidą, tačiau po teismo posėdžio elgėsi įžūliau.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:28 PM

Sunkiu nusikaltimu įtariamas vyras vedamas į teismą slėpė veidą, tačiau po posėdžio Š.Žemaitis elgėsi įžūliai. Jo laukiantiems žurnalistams lipdamas teismo laiptais vaikinas parodė vidurinį pirštą.

Nors po teismo posėdžio prokuroras ir įtariamojo advokatė nekomentavo detalių, neoficialiais duomenimis, 22-ejų Š.Žemaitis per apklausą prisipažino pasmaugęs S.Rakauskaitę. Teigiama, kad vaikinas gailisi dėl įvykdyto nusikaltimo.

Linkuvos miestelyje (Pakruojo rajonas) gyvenusi S.Rakauskaitė dingo lygiai prieš savaitę. Praėjusį šeštadienį pats Š.Žemaitis kreipėsi į policiją dėl jos dingimo.

Tyrėjams prireikė savaitės, kad išsiaiškintų baisią dingimo paslaptį. Penktadienį rytą Š.Žemaitis buvo sulaikytas, o kiek vėliau jaunos moters kūnas aptiktas netoli Mūravoto kaimo (Pakruojo r.) esančioje apleistoje Š.Žemaičio močiutės sodyboje.

Manoma, kad Samanta Rakauskaitė buvo nužudyta balandžio 11-osios naktį. Apie padarytą nusikaltimą penktadienį papasakojo pats sulaikytasis. Jis pareigūnams taip pat pasakė, kur ieškoti palaikų.

Labiausiai tikėtina, kad S.Rakauskaitė nužudyta iš pavydo. Pora augino dvejų metukų sūnų.

S.Rakauskaitės pusseserė Inga Kriščiūnaitė teigė, kad Samanta neseniai buvo susiradusi darbą, kūrė ateities planus. Abi pusseserės su vaikais planavo vasarą nuvažiuoti prie jūros į Palangą, taip pat – į Rygos zoologijos sodą.

„Ji dėl vaiko buvo pasiryžusi viskam, netgi keisti gyvenimą“, – kalbėjo Inga.

„O gal dar apsigalvosi?“ – neseniai paklausė Inga pusseserės, kuri buvo pasakojusi, kad ketina palikti Šarūną.

„Šį kartą – ne“, – trumpai, bet tvirtai atsakė Samanta.

Tada Inga jai patarė pamažu krautis savo daiktus, nereikalingus išmesti.

Apie skyrybas Samanta pasakė ir Šarūnui. Tai įvyko likus vos kelioms dienoms iki jos dingimo. Tačiau Samanta pusseserei prasitarė, kad Šarūnas netiki, jog jinai jį paliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.