Kauniečio į Angliją siųstas cigaretes aptiko muitinės šuo

Praėjusią savaitę Kauno teritorinės muitinės kinologai įprastinio pašto siuntų patikrinimo metu vienoje iš siuntų aptiko neįprastai siunčiamas cigaretes.

Kauniečio į Angliją siųstas kontrabandines cigaretes aptiko muitinės šuo.<br>Kauno teritorinės muitinės nuotr.
Kauniečio į Angliją siųstas kontrabandines cigaretes aptiko muitinės šuo.<br>Kauno teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 6:11 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:29 AM

Kaip rašoma Kauno teritorinės muitinės pranešime, tikrinant iš Lietuvos į Angliją išsiųsti paruoštas siuntas, muitininkams į vieną iš jų atkreipti dėmesį padėjo tarnybinis šuo – belgų aviganis Kolo.

Iš pažiūros įprastai atrodančioje kartoninėje dėžėje pagal pateiktus siuntinio dokumentus lietuvis R.A. paštu ketino į Didžiąją Britaniją išsiųsti dulkių siurblį. Tačiau atidarę dėžę pareigūnai joje rado slepiamus 220 pakelių (4 tūkst. 400 vnt.) cigarečių „Winston“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Maža to, dėžė buvo apvyniota švinu, kad jos svoris ir patikra rentgeno kontrolės sistema pareigūnams nekeltų įtarimų.

Cigaretes, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 530 eurų, muitininkai sulaikė. Už šį pažeidimą mūsų šalies piliečiui gresia piniginė bauda nuo 1 tūkst. 448 iki 2 tūkst. 896 eurų, taip pat gabentų tabako gaminių konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.