Studentų bendrabutyje Vilniuje liejosi kraujas

Pirmadienio vakarą policijos pareigūnai gavo pranešimą apie kruviną konfliktą sostinėje, Vilniaus universiteto studentų bendrabutyje. Policija išvyko į įvykio vietą Saulėtekio alėjoje. Liudininkai pranešė, kad per dviejų studentų konfliktą vienas iš jų čiupo peilį ir smogė kitam.

Studentų bendrabutyje Vilniuje liejosi kraujas, įtariamojo ieškojo gausios policijos pajėgos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Studentų bendrabutyje Vilniuje liejosi kraujas, įtariamojo ieškojo gausios policijos pajėgos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Artūras Pučėta

Apr 21, 2015, 12:23 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:08 AM

Išsigandęs smurtautojas pasislėpė bendrabutyje. Todėl prireikė gana gausių pareigūnų pajėgų per šias slėpynes.

Prie bendrabučio atvyko ir medikų brigada. Jie išvežė sužeistą vaikiną į ligoninę.

Lrytas.lt skaitytojai pranešė, kad pastebėjo neįprastą sujudimą viename iš bendrabučių.

„Laksto policija, tikrina kambarius, balkonus. Studentai ėmė kalbėti apie bandantį nušokti žmogų, apie sužalotą vaikiną“, – parašė Bendraukime skaitytojas Gintautas.

Anot liudininkų, konfliktas Saulėtekio al. 12 kilo tarp viename kambaryje gyvenančių jaunuolių. Studentai iš pradžių apsižodžiavo, vėliau į darbą paleido kumščius. Būtent tada, kaip įtariama, Andrius Kosarevas pagriebė peilį ir sužalojo 1991 metais gimusį kambario draugą A.J.

Sužalotas vaikinas ištrūko į koridorių, o smurtautojas užsirakino kambaryje. Atvykę pareigūnai negalėjo patekti į kambarį, todėl nusprendė kviesti ugniagesius, kad jie duris išlaužtų.

Ugniagesiams važiuojant vyko derybos. Sutrikęs studentas sugalvojo planą – peršoko iš aštuntojo aukšto į septintąjį, prasiveržė pro svetimą kambarį ir pasislėpė. Tai supratę pareigūnai pakvietė daugiau pajėgų ir ėmė ieškoti įtariamojo.

Iš pareigūnų veiksmų susidarė įspūdis, kad vaikinui vis dėlto pavyko ištrūkti iš bendrabučio. Po valandos slėpynių bendrabutyje policininkai išėjo tuščiomis ir ėmė tikrinti greta bendrabučio esančius krūmynus ir miškelius.

„Jeigu jam pavyko pabėgti į lauką, mažai vilties, kad pareigūnai dabar jį sučiups. Juk aplink tamsu, o bėglys gali bet kur pasislėpti“, – kalbėjo operaciją stebintys gyventojai.

Įvykių atomazgos laukiantys studentai lrytas.lt pasakojo, kad įtariamojo veidas irgi buvo kruvinas. Jo ieškantys pareigūnai kai kuriuos kambarius tikrino net su tarnybiniu šunimi.

„Bet su šunimi trumpai po bendrabutį vaikščiojo. Kiti policininkai tikrino visus kambarius“, – pasakojo studentai.

Pasak jų, įtariamasis yra informatikos studentas. Jo ieškodami pareigūnai peržiūrėjo ir bendrabutyje įrengtų vaizdo kamerų įrašus.

Policija teigia, kad pasprukusio įtariamojo tapatybė žinoma, tad anksčiau ar vėliau jis vis tiek bus sulaikytas. 

Antradienio rytą policija apie šį įvykį išplatino itin kuklų pranešimą, iš kurio aiškėja, kad abiem konflikto dalyviams – po 24 metus.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, pirmadienį apie 22 val. Vilniuje, Saulėtekio al., bendrabučio kambaryje, kilus konfliktui jaunuolis peiliu sužalojo 24-erių metų jaunuolį, kuris dėl durtinės žaizdos nugaros srityje paguldytas į ligoninę.

24-erių metų įtariamasis ieškomas. 

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.