Šalčininkuose – antilenkiškas užrašas ant sienos

Antradienį Šalčininkuose atsirado prieš lenkus nukreiptas užrašas, vertinamas kaip provokacija. Apie įvykį pranešta policijai, pareigūnai aiškinasi incidento aplinkybes.

Šalčininkuose antradienį atsirado antilenkiškas užrašas.<br>J.Mackevič/Facebook nuotr.
Šalčininkuose antradienį atsirado antilenkiškas užrašas.<br>J.Mackevič/Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:36 AM

Prieš lenkus nukreipto užrašo nuotrauką savo „Facebook“ profilyje paviešinusi vietos politikė Julija Mackevič kreipėsi į kolegas politikus, visuomenės ir švietimo atstovus bei lyderius. Antradienį pasirodžiusį užrašą moteris įvertino kaip provokaciją.

„Tai rodo, kad dedamos pastangos ne tik visoje Lietuvoje daryti atskirtį tarp tautinių mažumų (ypač lenkų tautybės žmonių) ir Lietuvos visuomenės, bet taip pat kryptingai yra dirbama tautinių mažumų rajonuose. Provokacijų vis daugėja.

Noriu dar kartą labai aiškiai pasakyti: kad ir kas tą daro – priimkite prašau ir atsakomybę už visuomenę, nes žmonės nesuvokia prie ko tai gali privesti ir kiek tai yra rimta. Kiek tai yra mano jėgose, neleisiu mus viduje sukiršinti.

Šalčininkai visada buvo ir bus vieningas daugiakultūris rajonas, namai daugelio tautybių žmonėms: lenkams, lietuviams, baltarusams, rusams, žydams. Neleisime, kad tai darytų suinteresuoti žmonės“,- teigia J.Mackevič.

Vilniaus apskrities VPK lrytas.lt informavo, kad pranešimas apie šį įvykį Šalčininkų policijos komisariate gautas apie 10 val. 09 min. Pareigūnams gyventoja pranešė, kad po nakties J.Sniadeckio g., ant tvoros, atsirado užrašas „Lenkai lauk iš Lietuvos“.

Pranešimas buvo užregistruotas, policija pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.