Pasieniečiai sulaikė tris vogtas transporto priemones

Sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai Medininkų ir Raigardo punktuose sulaikė vogtus vilkiką, puspriekabę ir mikroautobusą. Jų ieškojo Rusijos ir Prancūzijos teisėsaugininkai.

Prie sienos su Baltarusija sulaikytos trys Rusijoje ir Prancūzijoje vogtos transporto priemonės.<br>VSAT nuotr.
Prie sienos su Baltarusija sulaikytos trys Rusijoje ir Prancūzijoje vogtos transporto priemonės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:18 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį vilkiką „Volvo FH“ su puspriekabe „Schmitz“. 2007 m. pagamintos transporto priemonės buvo pažymėtos rusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Vairuotojas, 41 metų rusas, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau vilkiko ir puspriekabės duomenis informacinėse bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jie yra ieškomi užsienyje.

Nustatyta, kad šių transporto priemonių kaip pavogtų ar neteisėtai nusavintų nuo 2010-ųjų ieškojo Rusijos teisėsaugininkai.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Raigardo punkte dirbusiems VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiams tą pačią dieną užkliuvo 38 metų baltarusio vairuotas krovininis mikroautobusas „Renault Master“. Iš Lietuvos vykusio asmens bei transporto priemonės pasienio tikrinimą vykdę VSAT pareigūnai vairuotojui priekaištų neturėjo – jo pateikti kelionės dokumentai buvo tvarkingi.

Druskininkų pasieniečiai išsiaiškino, kad 2010 m. pagaminto „Renault Master“ kaip pavogto ieškojo Prancūzijos teisėsaugininkai. Transporto priemonės pasigesta praėjusių metų rugsėjo pabaigoje. Dabar ji saugoma Druskininkų užkardoje.

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėję Varėnos rinktinės pareigūnai. Baltarusis po apklausos paleistas.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 55, įtariama, vogtus automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.