Policija prašo pagalbos ieškant vandalų-kurstytojų

Šalčininkų policijos pareigūnai prašo gyventojų pagalbos ieškant vandalų, kurstančių tautinę nesantaiką.

Policija prašo pagalbos ieškant vandalų-kurstytojų.<br>Šalčininkų PK nuotr.
Policija prašo pagalbos ieškant vandalų-kurstytojų.<br>Šalčininkų PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:35 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Šalčininkų rajono policijos komisariate balandžio 21 d. apie 10 val. buvo gautas pranešimas apie tai, kad Šalčininkų mieste ant J.Sniadeckio g. 21 numerio namo sienos, ant Nepriklausomybės gatvėje esančio turgaus tvoros, ant Vilniaus g. 7 numerio namo sienos, ant Vilniaus gatvėje (šalia 2 numerio namo) esančios betoninės konstrukcijos rasti užrašai „Lenkai lauk iš Lietuvos“.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pirmoji prieš lenkus nukreipto užrašo nuotrauką savo „Facebook“ profilyje paviešino vietos politikė Julija Mackevič. Ji kreipėsi į kolegas politikus, visuomenės ir švietimo atstovus bei lyderius, antradienį pasirodžiusį užrašą įvertinusi kaip provokaciją.

Policija praneša, kad dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso nustatyta tvarka Šalčininkų r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policija prašo rajono visuomenės pagalbos aiškinantis, kas užrašė šiuos kurstančius užrašus. Policija ragina gyventojus, turinčius informacijos apie asmenis, galimai padariusius ši nusikalstamą, skambinti šiais telefonais: Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo tel. +370 5 271 6050 arba Šalčininkų r. policijos komisariato viršininkui Sigitui Urbonui, tel. 8 648 03448, ar rašyti el. p. sigitas.urbonas@policija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.